Pokušaj revizije istorije

Vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski smatra da je veoma bitno kakva će slika večeras biti poslata iz Andrićgrada, gdje se obilježava 100 godina od Sarajevskog atentata, jer je na djelu pokušaj revizije uzroka Prvog svjetskog rata i prebacivanja krivice na Srbiju i srpski narod.

Region 28.06.2014 | 22:12
Pokušaj revizije istorije

Lazanski je napomenuo da se istorijski događaji ne mogu ocjenjivati savremenim mjerilima, ističući da je Gavrilo Princip, prije svega, bio romantični revolucinaonar.

On smatra da je u BiH nemoguće organizovati jedinstvenu manifestaciju povodom obilježavanja 100 godina od početka Velikog rata, zbog pristupa dijela Sarajeva istorijskom nasljeđu i njihove revizije istorije.

Govoreći o današnjem otvaranju Andrićgrada, čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica, Lazanski ističe da je grad od kamena odličan projekat Kusturice i Republike Srpske u istorijskom, kulturološkom i naučnom smislu.

"Andrićgradom, Višegrad i cijeli taj dio Republike Srpske dobili su odličnu kompoziciju", rekao je Lazanski za Radio-televiziju Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srbije Aleksandar Vučić i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica svečano su danas otvorili Andrićgrad, u prisustvu velikog broja građana, kao i predstavnika javnog, kulturnog i političkog života Srpske i Srbije.

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Miki

28.06.2014 20:24

Očigledno da lazanski pod uticajem nacionalne autocenzure vidi Prekrajanje istorije " dijela sarajeva" Sranje i gluposti .U Sarajevu se sjatila sva Evropa od Rusije do Engleske i razgovara se o Sarajevskom atentatu , šalju se poruke mira .Jer je I svetski rat zaistaq glupost .Za to vrevreme Lazanski podržava Kusturicu i propalog Baju koji nisu pozvali na svečanost ni Načelnika Višegrad ,Seljaštvo zar ne .Poštujem pravo na mišljenje ali nemojte ga nametati nama mladima .Hočemo da živimo normalno bez tereta prošlosti.

ODGOVORITE
Name

тт

28.06.2014 20:41

Објасни им Лазански, шта значи Андрићград. Ови овдје наши и по њему пљују и тај трачак нечег лијепог и тако битног желе да обезвриједе као они тамо у Сарајеву!!!!

ODGOVORITE
Name

Solunac

28.06.2014 21:13

Princip je imao svega 19 godina i nije nikakav romanticar vec mladic koji je mislio da ubistvom jednog prestolonasljednika moze natjerati uzurpatora na odredjene ustupke. A Lazanski Vasi komentari i tvrdnje vise nemaju nikakvog smiska i respekta od jad ste izjavili da iza postavljenog exploziva u Boriku stoje teroristicke organizacije, a ono ispade nezadovoljan Gradjanin Srpske i na vasu zalost Srbin, sto sam i ja. I molio bih Vas da nas postedite svetskiih urota orotv Srba kao i poziranja sa Raybankama gdje piodsjecate na agente iz najjeftinijih usa akcionih filmova

ODGOVORITE
Name

Ja

29.06.2014 04:40

za: TT! Ti si pravi bolesnik! Da ti je baja pored tebe ni nogice ti se nebi vidjele koliko duboko bi mu bio u bulji! U Sarajevu je bio atentat a ne u Andricgradu! A "proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica" je napuseni cifut i narkoman (citaj: voli pusiti marihuanu a i po koju kitu ako ima vajde od toga) koji je tu samo da bi oprao Lemijeve pare! Halloooo, napravili su si privatni grad sa nasim parama... Razmisli malo!

ODGOVORITE
Name

Svi Dodikovi ljudi

29.06.2014 08:20

Lazanski je hiperaktivni supljator koji nije ni A od analiticara. Kakve veze ima Ivo Andric sa Principom a potom sa Miloradom Dodikom?

ODGOVORITE
Name

Nikola

29.06.2014 09:15

Lazanski prica za pare,a Mile sve to dobro placa zbog kampanje.Nije valjda da neko misli drugacije!?

ODGOVORITE
Name

тт

29.06.2014 09:16

За ЈА: Прво такве коментаре може написати само необразована особа која није научила да комуницира са другим људима. Ти би ишао у Сарајево тамо гдје пише "српски злочинци" што је сметало и Европљанима, али има Срба као ти којима то не смета и који би тамо и отишли. Друго нисам ни у чијем дупету само реално причам. Тај град ће остати и твојој дјеци, а ти ћеш и тада бити малодушан. Читав свијет му се диви, а ти се запитај!!!

ODGOVORITE
Name

Ja

29.06.2014 12:27

Za TT: Nemas ti pojma ko je Lazanski, placenik koji pise istoriju... A drugo, sa ukradenim parama je napravljen Andricgrad = uklet grad! Baja i Kusturica su vlasnici tog grada a kad njih ne bude njihova deca ce da budu! Moja djeca nece tamo a ti vodi svoju i uci ih sta je zlo i kako da i oni budu takvi... Realno ti je da su Baja Ronhill i Kusturica su tvoji idoli. A ko se to divi cemu... pa niko od stranaca nije bio tamo, zaboli ih! DA TI PONOVIM, OD UKRADENIH PARA; OD MOJE I TVOJE DJECE PARE! NARKOMAN I SVERCER!

ODGOVORITE
Name

тт

29.06.2014 14:05

За ЈА: Свако ко је имало писмен зна ко је Лазански, а ко не зна нека учи. Дјецу воде тамо гдје је ко научио неко у шуму, неко на ливаду, а неко у град. За васпитање моје дјеце се не секирај васпитана су да не кради и не отомају. На крају град је саграђен од мојих и твојих и пара свих грађана РС. Зато ћу ићи у њега и неће га присвојити ни Бајићи ни Кустурићи. То је наше!!!

ODGOVORITE
Name

Ja

29.06.2014 14:30

TT, tebi je bas dobro u zivotu, reklo bi se, dobrostojeci?! A kako vidim zeljan si i asfalta!? Prijatelju, Lazanski je Americki spijun koji vise manje koordinira price o nebulozama! Mislis da bi bio ziv s toliko "pmaeti"? Ocigledno imas internet, zadubi se para sati pa ces naci! A sto se tice "ukletog grada", ti idi i ne zaboravi da ostavis baksis nekom Bajinom djeticu dok budes pio kafu nekom njegovom lokalu i spavao u njegovom hotelu! A Kustu, ako ga vidis reci mu da se malo cesce okupa, izbi mu ona gandja na kozu pa je sav mastan... A Ja cu u medjuvremenu da posjecujem neke druge znamenitosti koje je nas narod ostavio do sada, a ima ih mnogo! Halo cova... NAPRAVILI SU SEBI PRIVATNI GRAD GDJE JE PITAJ BOGA CIJENA KVADRATA, SA NASIM PARAMA!

ODGOVORITE
Name

тт

29.06.2014 15:05

За ЈА: Пријатељу ја сам рођен на асфалту, моја дјеца су рођена на асфалту, моји родитељи су рођени на асфалту и немам тај комплекс. Жовим на асфалту и немам намјеру да га напуштам. Васпитан сам да не вријеђам људе које не знам. Живим пристојно и не смета ми нико. Ако им је неко омогућио да краду то смо били ми. Ми смо их бирали и само их ми можемо казнити у октобру. Не желим да се са тобом надмудрујем. Поготово да се свађам јер ни један политичар то не заслужује. Ни један. Ко је крао треба да робија било које фарбе био. И на крају само да знаш да нисам Бајин човијек, само не желим да тако нешто поклонимо Бајићима.

ODGOVORITE
Name

Milan

29.06.2014 15:14

Miroslav nosi amerčki "RAY BAN" zato što voli Ruse.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

29.06.2014 15:23

Kakav je on anlaitičar, proćita POLITIKu pa da analzu. Sjećate se izjava o teroristima u BORIKU, kad ono nezadovoljan Borac Srpske. Da ne spominjem ostale gluposti.

ODGOVORITE
Name

Re ja

29.06.2014 21:30

Ti si izgleda neka buzdovancina tebi je sve crno osim piva i droge,zasto ti nisi u dupetu Miloradovom zato sto nisi sposoban,tebi su svi ludi jedino ti pametan pa idi u Sarajevo kod Bakira tamo ce ti biti super,nema ni Kusturice i Dodika,imas odju i caj,ti kritikujes Kusturicu i Lazanskog naj vjerovatnije vidis grad kad je pijaca i neko slavlje

ODGOVORITE
Name

Ja

30.06.2014 04:36

re: Za nepismenog! Rodjen u Banjaluci, familija mi iz Banjaluke (ne od zemljotresa kao sto vas je vecina). Cetiri strana jezika, tri zanata...20 godina radnog staza u inostranstvu, 10 u bivsoj nam zemlji. Baju nisam upoznao ali Kustu jesam! Nemam potrebe da se uvlacim nikome pa ni Baji! Ne druzim se sa smradovima! A neki dan sam poslom iz Amsterdama pa se i zapalila koja pluga tamo.Lepo je! I naravno kostruktivna kritika, Lazanski je spijun a Kusta napuseni cifut i narkoman! Ti ne moras ici u Sa po nekog muslimana...imas Kustu u Repulici Srpskoj! Och nu kan du suga min svartskalee kuk, din javla blatte javel.

ODGOVORITE
Name

Rale

02.07.2014 19:58

I OVAJ Lazanski se uvukao baji......

ODGOVORITE