Поређење „глупих“ и паметних телефона

Технологија невероватно брзо напредује што се можда и најбоље види по томе колико се нових модела мобилних телефона сваке године појави на тржишту. Међутим, колико су они напреднији тражи „детаљнију“ анализу.

Информационе технологије 28.06.2014 | 00:17
Поређење „глупих“ и паметних телефона

Сајт Трутхфацтс објавио је упоредни тест „глупих“ и паметних телефона. Као представник првих узета је „нокија 3310“ која се ухватила у коштац са „ајфоном“.Дужина трајања батерије на „нокији“ била је три до четири дана, док „ајфон“ уз прилично коришћење издржи три до четири сата.

Што се издржљивости на ударце тиче јасно је ко је победник. Сви који су имали старе „нокије“ знају да је у питању „неуништива“ направа. Пад са трећег спрата на асфалт захтевао би нешто дуже тражење батерије и поклопца, кратко састављање телефона, мало молитве, притисак на дугме и екран би се, неким чудом, упалио.

Насупрот томе, „паметни“ телефони уколико падну са више од пола метра на дрвени под морате да имате много среће да прођу без последица.

Ажурирање софтвера није било потребно, док је сад потребно барем једном недељно то урадити.Радни век и поново поен за „глупе“ телефоне. Многи људи из сентименталности нису још бацили своје старе мобилне, већ их држе по фиокама, а најбоља ствар је што кад би им ставили картицу и убацили кабл од пуњача, упалили би „на кеца“.

Са друге стране, „паметни“ ако изгурају две године се може сматрати успехом.

Када је куцање порука у питању, на старим мобилним телефонима они са увежбаним прстима могли су да искуцају и 9 карактера у секунди. Рекло би се да је ово „зицер“ за паметне телефоне, али не лези враже. Колико сте само пута проклињали опцију аутоматског исправљања.

Иако је цео „тест“ замишљен као шала, не може се порећи и да је доста тога тачно.

Коментари / 0

Оставите коментар