У Брчком град величине јабуке

Снажно невријеме праћено вјетром и ледом величине јабуке захватило је у предвечерје више насеља у јужном дијелу Брчко дистрикта, а највеће штете су у Пољацима гдје ни један кров на кућама и осталим објектима није остао читав. Уништени су или значајно оштећени повртњаци, усјеви и воће.

Босна и Херцеговина 25.06.2014 | 22:08
У Брчком град величине јабуке

„Била је то снажна пијавица која је зарушила кров на мом помоћном објекту и почупала дрвену грађу, а на сву срећу нико није повријеђен. Штета је велика, а све је трајало 15-ак минута.“, каже Маријан Мраз, један од оштећених домаћина у Пољацима.

„Стукло нас је као никад. Имам 11 хектара стрних жита, поплава ми је однијела 10 хектара дјетелине, а шта ће бити од кукуруза који сам засијао на 28 хектара, у овом тренутку не желим ни размишљати јер без сточне хране тов говеда и свиња у мојим објектима је окончан“, огорчен је један од јачих фармера у дистрикту Нико Лацић из истог села.

У Пољацима смо сусрели градоначелника Анту Домића и члана Владе дистрикта задуженог за безбједност Уроша Војновића који су на вијест о непогоди обишли ово и друга захваћена села.

„Ми ћемо сутра ујутро на сједници Владе донијети одлуку о набавци цријепа и грађе за људе којима је то неопходно како би одмах интервенисали јер је то најнужније. Активираћемо и комнисије за попис и процјену штета у пољопривреди, јер, нажалост, већ имамо на снази стање елементарне непогоде због поплава“, рекао је градоначелник Домић.

Урош Војновић је обрадован чињеницом да у невремену није било жртава и повређивања људи.

„Учинићемо све да хитно дјелујемо свуда гдје су настале штете, а већ ујутро у Пољацима гдје је заиста катастрофална ситуација пошто су готово сви објекти, посебно кровови, мање или значајно оштећени“, рекао је Војновић.

Пољаци и околна села су и поред више обећања и даље без лансера за одбрану од леда иако је ова непогода за посљедње три године пет пута погодила ово подручје на југу дистрикта и нанијела милионске штете на објектима и у пољопривреди.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Маx

25.06.2014 20:19

Имамо Додика,Поплаве,Лед по имал ста горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

25.06.2014 21:39

Како је кренуло неце нико никога истребити у Босни негоцемо бити истребљени скупа сви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

25.06.2014 21:41

За време Југославије постојали су противградни системи

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

25.06.2014 23:35

по коментарима видим како је мрзња завладала прије поплава па и послије. Па кад је репрензетација БиХ испала са СП толика је мрзња да се поднијети немозе.Добро је све док нас бог не помете скроз са земаљске кугле. То нам је бозија казна. Није ни људски фактор вец бозија сила.

ОДГОВОРИТЕ