Тони Надал се не брине за Новака!

Тони Надал, тренер и стриц Рафаела Надала, каже да Новак Ђоковић не треба да брине због пораза у завршницама Грен слем турнира.

Тенис 24.06.2014 | 19:00
Тони Надал се не брине за Новака!

“То није озбиљно, нисам забринут за њега – није освајао титуле, али увек је био у ситуацији да их освоји. Можда је изгубио мало самопоуздања, али то може врло брзо да поврати“, изјавио је Тони Надал за Л’екип.

На питање у каквој је Рафа ситуацији пред овај Вимблдон, с обзиром на ране поразе у претходна два, Тони је одговорио:

“Кључ ће бити његов сервис. Ако сервис не функционише, имамо проблем. Централни терен на Вимблдону одговара Рафи – ту је играо пет финала и то је наш најуспешнији Грен слем турнир после Ролан Гароса. Прошле године је имао проблема са коленом, а то је прерасло у проблем са ставом. Рафа није добро тренирао јер није био флексибилан, а на трави је врло тешко... Врло брзо смо схватили да тај ниво неће бити довољан за Ђоковића, Марија и Федерера, а када знаш да немаш шансу да освојиш турнир, изгубиш жељу и вољу“.

Тони је прокоментарисао и Рафаелове физичке проблеме током финала Ролан Гароса.

“Грчеве у листовима осетио је после сат и по времена игре. То је рано, али може се објаснити врућином и влагом. И Ђоковићу је било лоше веома брзо, имао је проблема са стомаком пред финале. И Надал је имао болове у стомаку, ништа озбиљно, али није ни помогло. Све то у комбинацији са нервозом утицало је на њега“, каже Тони за Л’Екип.

Говорећи о таласу нових играча, Тони Надал изјавио је да му се највише свиђа стил игре Григора Димитрова, али да мисли да је Милош Раонић најближи освајању Грен слем титуле.

Коментари / 0

Оставите коментар