Toni Nadal se ne brine za Novaka!

Toni Nadal, trener i stric Rafaela Nadala, kaže da Novak Đoković ne treba da brine zbog poraza u završnicama Gren slem turnira.

Tenis 24.06.2014 | 19:00
Toni Nadal se ne brine za Novaka!

“To nije ozbiljno, nisam zabrinut za njega – nije osvajao titule, ali uvek je bio u situaciji da ih osvoji. Možda je izgubio malo samopouzdanja, ali to može vrlo brzo da povrati“, izjavio je Toni Nadal za L’ekip.

Na pitanje u kakvoj je Rafa situaciji pred ovaj Vimbldon, s obzirom na rane poraze u prethodna dva, Toni je odgovorio:

“Ključ će biti njegov servis. Ako servis ne funkcioniše, imamo problem. Centralni teren na Vimbldonu odgovara Rafi – tu je igrao pet finala i to je naš najuspešniji Gren slem turnir posle Rolan Garosa. Prošle godine je imao problema sa kolenom, a to je preraslo u problem sa stavom. Rafa nije dobro trenirao jer nije bio fleksibilan, a na travi je vrlo teško... Vrlo brzo smo shvatili da taj nivo neće biti dovoljan za Đokovića, Marija i Federera, a kada znaš da nemaš šansu da osvojiš turnir, izgubiš želju i volju“.

Toni je prokomentarisao i Rafaelove fizičke probleme tokom finala Rolan Garosa.

“Grčeve u listovima osetio je posle sat i po vremena igre. To je rano, ali može se objasniti vrućinom i vlagom. I Đokoviću je bilo loše veoma brzo, imao je problema sa stomakom pred finale. I Nadal je imao bolove u stomaku, ništa ozbiljno, ali nije ni pomoglo. Sve to u kombinaciji sa nervozom uticalo je na njega“, kaže Toni za L’Ekip.

Govoreći o talasu novih igrača, Toni Nadal izjavio je da mu se najviše sviđa stil igre Grigora Dimitrova, ali da misli da je Miloš Raonić najbliži osvajanju Gren slem titule.

Komentari / 0

Ostavite komentar