Бијељина: Велики успјех Турнира пријатељства

Први Турнир пријатељства који је у од 16. до 21. јуна окупио најбоље екипе из целог региона у узрасту до 14 година, испунио је све циљеве. Публика је уживала у врхунском фудбалу, учесници су имали сјајне тестова, стекли нова познанства, а што је најважније постављени су темељи да турнир постане традиција.

Регион 21.06.2014 | 23:12
Бијељина: Велики успјех Турнира пријатељства

Самим тим, Саво Милошевић, као иницијатор и реализатор идеје окупљања клубова коју су некада играли исту лигу, имао је пуно разлога за задовољство.

“Нама је најважније да су сви учесници отишли кући препуни утисака и презадовољни условима коју су имали. То је најбољи доказ да смо успели да направимо лепу прич”, истакао је Милошевић.

Прослављени ас нагласио је да већих проблема у организацији није било и додао:

“Имали смо феноменалне мечеве у групама, па сјајна полуфинале и врхунско финале као круну свега. То потврђује и фантастична гледаност ТВ преноса. Чак смо надмашили и поједине мечеве на Светском првенству, што је фантастичан податак”.

Посебну димензију целом турниру дали су многобројни промотери. Учесници су између осталог имали прилику да се друже са Дејаном Савићевића, Срећком Катанецом, Хусрефом Мусемићем, Иваном Гудељом и многим другима.

“Заиста смо целу ову причу подигли на један спектакуларан ниво за овај узраст. Сви можемо да будемо поносни на оно што смо урадили у протеклих пет дана. Али, задовољства кратко трају. Пред нама је већ сада нови задатак, а то је да већ наредне године турнир подигнемо на још виши ниво”, истакао је Саво Милошевић.

Митар Мркела који је такође одрадио огроман део посла како би Турнир пријатељства заживео, изузетно је задовољан премијерном годином.

“Мислим да је ово велико искуство, како за играче, тако и за тренере. Све је протекло у најбољем реду. Имали смо и изванредне госте који су увеличали и целом догађају дали посебну димензију. Идеја је да овај турнир постаје традиционалан. Мислимо да је овакав турнир потребан региону. Фудбалски Савез Србије подржава регионалну сарадњу, а овај турнир треба да буде спона за још бољу сарадњу”, истакао је Митар Мркела.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Питам се Питам

21.06.2014 21:44

Данас сам гледао Савино размисљање и планове за будуцност традиционалног турнира и могу само реци Саво мајсторе само тако настави..

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

21.06.2014 22:06

Еxтра је турнир ал мало сутра.Турнир пријатељства а мали Хрват показује публици подлактицу у виду оне ствари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

21.06.2014 22:11

Саво друже чему та жеља неког братства и јединства.Зар није било доста?Или треба Србе опет навући на ту причу или шта је друго?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар 2

21.06.2014 23:21

Ради тај посао у Србији кад ти је Бог дао и не измишљај више топлу воду. Погледај репрезнтацију БиХ све сами муслимани у њој и ви хоћете неке игре.

ОДГОВОРИТЕ