Bijeljina: Veliki uspjeh Turnira prijateljstva

Prvi Turnir prijateljstva koji je u od 16. do 21. juna okupio najbolje ekipe iz celog regiona u uzrastu do 14 godina, ispunio je sve ciljeve. Publika je uživala u vrhunskom fudbalu, učesnici su imali sjajne testova, stekli nova poznanstva, a što je najvažnije postavljeni su temelji da turnir postane tradicija.

Region 21.06.2014 | 23:12
Bijeljina: Veliki uspjeh Turnira prijateljstva

Samim tim, Savo Milošević, kao inicijator i realizator ideje okupljanja klubova koju su nekada igrali istu ligu, imao je puno razloga za zadovoljstvo.

“Nama je najvažnije da su svi učesnici otišli kući prepuni utisaka i prezadovoljni uslovima koju su imali. To je najbolji dokaz da smo uspeli da napravimo lepu prič”, istakao je Milošević.

Proslavljeni as naglasio je da većih problema u organizaciji nije bilo i dodao:

“Imali smo fenomenalne mečeve u grupama, pa sjajna polufinale i vrhunsko finale kao krunu svega. To potvrđuje i fantastična gledanost TV prenosa. Čak smo nadmašili i pojedine mečeve na Svetskom prvenstvu, što je fantastičan podatak”.

Posebnu dimenziju celom turniru dali su mnogobrojni promoteri. Učesnici su između ostalog imali priliku da se druže sa Dejanom Savićevića, Srećkom Katanecom, Husrefom Musemićem, Ivanom Gudeljom i mnogim drugima.

“Zaista smo celu ovu priču podigli na jedan spektakularan nivo za ovaj uzrast. Svi možemo da budemo ponosni na ono što smo uradili u proteklih pet dana. Ali, zadovoljstva kratko traju. Pred nama je već sada novi zadatak, a to je da već naredne godine turnir podignemo na još viši nivo”, istakao je Savo Milošević.

Mitar Mrkela koji je takođe odradio ogroman deo posla kako bi Turnir prijateljstva zaživeo, izuzetno je zadovoljan premijernom godinom.

“Mislim da je ovo veliko iskustvo, kako za igrače, tako i za trenere. Sve je proteklo u najboljem redu. Imali smo i izvanredne goste koji su uveličali i celom događaju dali posebnu dimenziju. Ideja je da ovaj turnir postaje tradicionalan. Mislimo da je ovakav turnir potreban regionu. Fudbalski Savez Srbije podržava regionalnu saradnju, a ovaj turnir treba da bude spona za još bolju saradnju”, istakao je Mitar Mrkela.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pitam se Pitam

21.06.2014 21:44

Danas sam gledao Savino razmisljanje i planove za buducnost tradicionalnog turnira i mogu samo reci Savo majstore samo tako nastavi..

ODGOVORITE
Name

kole

21.06.2014 22:06

Extra je turnir al malo sutra.Turnir prijateljstva a mali Hrvat pokazuje publici podlakticu u vidu one stvari

ODGOVORITE
Name

Митар

21.06.2014 22:11

Саво друже чему та жеља неког братства и јединства.Зар није било доста?Или треба Србе опет навући на ту причу или шта је друго?

ODGOVORITE
Name

Митар 2

21.06.2014 23:21

Ради тај посао у Србији кад ти је Бог дао и не измишљај више топлу воду. Погледај репрезнтацију БиХ све сами муслимани у њој и ви хоћете неке игре.

ODGOVORITE