Срби убедљиво до Светске лиге!

Ватерполо репрезентација Србије освојила је Светску лигу победивши у финалу у Дубаију Мађарску са убедљивих 10:6.

Остали спортови 21.06.2014 | 18:40
Срби убедљиво до Светске лиге!

Екипа Дејана Савића од почетка до краја утакмице је доминирала на оба краја базена и на крају је освојила осму титулу у Светској лиги.

Коначан резултат не одсликава најбоље стање ствари у базену, пошто је наша селекција у прве три четвртине доминирала и водила са 10:3, па су Мађари у финишу само ублажили пораз.

Троструки стрелци за Србију били су Филип Филиповић и Стефан Митровић, а исти голгетерски учинак имао је и Денеш Варга код Мађара.

Следеће велико такмичење је Европско првенство средином јула у Мађарској. Србија је у групи са домаћином, Немачком, Хрватском, Француском и Шпанијом.

Србија је повела после минут и по. Први играч више је искоришћен, а лопту је у мрежу закуцао Филип Филиповић. Већ у следећем нападу Мађари су изједначили, Варга је са петерца погодио за 1:1.

Уследило је неколико неискоришћених напада на обе стране, а онда је Андрија Прлаиновић у свом стилу погодио мрежу ривала. Дигао се изнад чувара и снажним ударцем савладао је голмана Мађарске.

Србија еј играла одличну одбрану у првом период, а Стефан Митровић је два минута пре краја прве деонице мајсторским лобом савладао голмана Мађарске за 3:1. Ипак, већ у следећем нападу Мадараш је искористио играча висе и савладао Пијетловића - 3:2. Тај резултат остао је и на крају прве деонице.

Мађари су имали неколико шанси за 3:3 са играчем висе, али Србија се одбранила и новим голом Митровића почетком друге деонице стекла је поново два гола вишка - 4:2. Неколико напада касније Филиповић је искористио петерац и Србија је први пут стигла до три гола вишка - 5:2. Филип Филиповић био је изузетно расположен, па је својим трећим голом донео 6:2 Србији.

Мађарска није могла да дође до даха у тим тренуцима иако је имала помоћ судија. Србија је повела са 7:2, гол је постигао Душан Мандић.

У трећој четвртини Србија је наставила да игра гранитну одбрану, па Мађари никако нису могли до гола. Митровић је пгоодио за 8:2, Пијетловић је повећао на 9:2, а голом Варге тек после 15 минута Марађи су постигли гол и смањили на 9:3. Трећа деоница завршена је мајсторијом Мандића за 10:3.

У последњој деоници није било дилеме. Мађарска је успела да сачува част на крају, па је утакмица завршена резултатом 10:6.

Коментари / 0

Оставите коментар