Srbi ubedljivo do Svetske lige!

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je Svetsku ligu pobedivši u finalu u Dubaiju Mađarsku sa ubedljivih 10:6.

Ostali sportovi 21.06.2014 | 18:40
Srbi ubedljivo do Svetske lige!

Ekipa Dejana Savića od početka do kraja utakmice je dominirala na oba kraja bazena i na kraju je osvojila osmu titulu u Svetskoj ligi.

Konačan rezultat ne odslikava najbolje stanje stvari u bazenu, pošto je naša selekcija u prve tri četvrtine dominirala i vodila sa 10:3, pa su Mađari u finišu samo ublažili poraz.

Trostruki strelci za Srbiju bili su Filip Filipović i Stefan Mitrović, a isti golgeterski učinak imao je i Deneš Varga kod Mađara.

Sledeće veliko takmičenje je Evropsko prvenstvo sredinom jula u Mađarskoj. Srbija je u grupi sa domaćinom, Nemačkom, Hrvatskom, Francuskom i Španijom.

Srbija je povela posle minut i po. Prvi igrač više je iskorišćen, a loptu je u mrežu zakucao Filip Filipović. Već u sledećem napadu Mađari su izjednačili, Varga je sa peterca pogodio za 1:1.

Usledilo je nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, a onda je Andrija Prlainović u svom stilu pogodio mrežu rivala. Digao se iznad čuvara i snažnim udarcem savladao je golmana Mađarske.

Srbija ej igrala odličnu odbranu u prvom period, a Stefan Mitrović je dva minuta pre kraja prve deonice majstorskim lobom savladao golmana Mađarske za 3:1. Ipak, već u sledećem napadu Madaraš je iskoristio igrača vise i savladao Pijetlovića - 3:2. Taj rezultat ostao je i na kraju prve deonice.

Mađari su imali nekoliko šansi za 3:3 sa igračem vise, ali Srbija se odbranila i novim golom Mitrovića početkom druge deonice stekla je ponovo dva gola viška - 4:2. Nekoliko napada kasnije Filipović je iskoristio peterac i Srbija je prvi put stigla do tri gola viška - 5:2. Filip Filipović bio je izuzetno raspoložen, pa je svojim trećim golom doneo 6:2 Srbiji.

Mađarska nije mogla da dođe do daha u tim trenucima iako je imala pomoć sudija. Srbija je povela sa 7:2, gol je postigao Dušan Mandić.

U trećoj četvrtini Srbija je nastavila da igra granitnu odbranu, pa Mađari nikako nisu mogli do gola. Mitrović je pgoodio za 8:2, Pijetlović je povećao na 9:2, a golom Varge tek posle 15 minuta Marađi su postigli gol i smanjili na 9:3. Treća deonica završena je majstorijom Mandića za 10:3.

U poslednjoj deonici nije bilo dileme. Mađarska je uspela da sačuva čast na kraju, pa je utakmica završena rezultatom 10:6.

Komentari / 0

Ostavite komentar