Албанска застава на цркви на Румији

Албанска застава била је истакнута неколико часова на цркви на планини Румија, на Црногорском приморју.

Отац Јован Пламенац из Бара потврдио је Срни да је албанска застава уклоњена након што се јуче више часова вијорила на цркви.

Регион 16.06.2014 | 12:21
Албанска застава на цркви на Румији

Подгорички "Дан" пише да се сумња да је заставу на овај вјерски објекат поставио неко од планинара у походу на Румију који је организовало Планинарско друштво "Румија" из Улциња.

Отац Јован каже да је упознат о томе да су се у посљедњих десетак дана у Улцињу појавили плакати са натписом "Сви на Румију".

"Не знам зашто се то ради. Иако то наводно организује планинарско друштво `Румија` из Улциња, мислим да је организатор Демократски Савез Албанаца. Мехмед Бардхи је и раније у Скупштини Црне Горе знао рећи да је Румија албанска територија. Ако ово значи освајање територије, онда Црна Гора треба да се преиспита да ли је заиста држава", рекао је Пламенац.

Ово је трећа година да се, у организацији тог друштва, излази на Румију.

Приликом једног од посљедњих излазака обијена је и оскрнављена црква Свете Тројице, када су на њој исписани графити на албанском језику "етничка Албанија" и "Албанска национална армија".

На цркви је био нацртан и грб Албаније, а том приликом није диран новац који је стајао у цркви, већ је само извршена преметачина.

Коментари / 0

Оставите коментар