Albanska zastava na crkvi na Rumiji

Albanska zastava bila je istaknuta nekoliko časova na crkvi na planini Rumija, na Crnogorskom primorju.

Otac Jovan Plamenac iz Bara potvrdio je Srni da je albanska zastava uklonjena nakon što se juče više časova vijorila na crkvi.

Region 16.06.2014 | 12:21
Albanska zastava na crkvi na Rumiji

Podgorički "Dan" piše da se sumnja da je zastavu na ovaj vjerski objekat postavio neko od planinara u pohodu na Rumiju koji je organizovalo Planinarsko društvo "Rumija" iz Ulcinja.

Otac Jovan kaže da je upoznat o tome da su se u posljednjih desetak dana u Ulcinju pojavili plakati sa natpisom "Svi na Rumiju".

"Ne znam zašto se to radi. Iako to navodno organizuje planinarsko društvo `Rumija` iz Ulcinja, mislim da je organizator Demokratski Savez Albanaca. Mehmed Bardhi je i ranije u Skupštini Crne Gore znao reći da je Rumija albanska teritorija. Ako ovo znači osvajanje teritorije, onda Crna Gora treba da se preispita da li je zaista država", rekao je Plamenac.

Ovo je treća godina da se, u organizaciji tog društva, izlazi na Rumiju.

Prilikom jednog od posljednjih izlazaka obijena je i oskrnavljena crkva Svete Trojice, kada su na njoj ispisani grafiti na albanskom jeziku "etnička Albanija" i "Albanska nacionalna armija".

Na crkvi je bio nacrtan i grb Albanije, a tom prilikom nije diran novac koji je stajao u crkvi, već je samo izvršena premetačina.

Komentari / 0

Ostavite komentar