СП: "Слонови" тукли "Самураје"

У последњем мечу трећег дана Светског првенства у Бразилу, репрезентација Обале Слоноваче савладала је селекцију Јапана – 2:1.

Фудбал 15.06.2014 | 14:31
СП: "Слонови" тукли "Самураје"

Самураји су први стигли до вођства, али су 'Слонови' за само два минута успели да стигну до преокрета и, испоставиће се, коначне победе.

Јапанци су повели у 16. минуту, после одличног шута Кајсукеа Хонде, да би се тим резултатом отишло на одмор. Изједначење свом тиму доноси Вилфред Бони у 64. минуту, а Жервињо два минута касније преокрет и сва три бода.

Посебно се истакао млади бек Тулуза Серж Орије, који је код оба поготка своје екипе био у улози асистента.

Обала Слоноваче кренула је офанзивно од старта меча, али су Јапанци били ти који су први стигли до гола. Учида је комбиновао на левом боку и проиграо Кајсукеа Хонду на ивици казненог, а играч МИлана је дивно примирио лопту и волејом је закуцао у ближи горњи угао гола Барија.

'Самураји' су у преосталих пола часа игре у првом полувремену настојали да сачувају свој гол, а у томе су успели највише захваљујући расположеном голману Кавашими. Руку на срце, томе су допринели и играчи афричке селекције, са неколико непрецизних шутева из изгледних позиција.

Велико изненађење било је изостављање Дидијеа Дрогбе од стране Сабрија Ламушија из старнте поставе. Али, на срећу по 'Слонове', све је испало како су желели у наставку игре.

Наставили су са тоталном офанзивом, а кључан моменат на мечу био је улазак легендарног нападача у 60. минуту.

Најпре је нападач Свонсија Вилфред Бони, после саврешеног центаршута Оријеа, скренуо лопту са петерца у мрежу, да би само два минута касније (66. минут) убачену лопту бека Тулуза у гол претворио Жервињо.

Као и после водећег гола, екипа Албера Закеронија није уопште одреаговала. Допустили су Обали Слоноваче да диктира темпи и, самим тим, контролише игру, па се резултат није мењао до краја сусрета.

Обала Слоноваче свој наредни меч игра 19. јуна против селекције Колумбије, док Јапанци, неколико сати касније, играју са Грчком.

Коментари / 0

Оставите коментар