SP: "Slonovi" tukli "Samuraje"

U poslednjem meču trećeg dana Svetskog prvenstva u Brazilu, reprezentacija Obale Slonovače savladala je selekciju Japana – 2:1.

Fudbal 15.06.2014 | 14:31
SP: "Slonovi" tukli "Samuraje"

Samuraji su prvi stigli do vođstva, ali su 'Slonovi' za samo dva minuta uspeli da stignu do preokreta i, ispostaviće se, konačne pobede.

Japanci su poveli u 16. minutu, posle odličnog šuta Kajsukea Honde, da bi se tim rezultatom otišlo na odmor. Izjednačenje svom timu donosi Vilfred Boni u 64. minutu, a Žervinjo dva minuta kasnije preokret i sva tri boda.

Posebno se istakao mladi bek Tuluza Serž Orije, koji je kod oba pogotka svoje ekipe bio u ulozi asistenta.

Obala Slonovače krenula je ofanzivno od starta meča, ali su Japanci bili ti koji su prvi stigli do gola. Učida je kombinovao na levom boku i proigrao Kajsukea Hondu na ivici kaznenog, a igrač MIlana je divno primirio loptu i volejom je zakucao u bliži gornji ugao gola Barija.

'Samuraji' su u preostalih pola časa igre u prvom poluvremenu nastojali da sačuvaju svoj gol, a u tome su uspeli najviše zahvaljujući raspoloženom golmanu Kavašimi. Ruku na srce, tome su doprineli i igrači afričke selekcije, sa nekoliko nepreciznih šuteva iz izglednih pozicija.

Veliko iznenađenje bilo je izostavljanje Didijea Drogbe od strane Sabrija Lamušija iz starnte postave. Ali, na sreću po 'Slonove', sve je ispalo kako su želeli u nastavku igre.

Nastavili su sa totalnom ofanzivom, a ključan momenat na meču bio je ulazak legendarnog napadača u 60. minutu.

Najpre je napadač Svonsija Vilfred Boni, posle savrešenog centaršuta Orijea, skrenuo loptu sa peterca u mrežu, da bi samo dva minuta kasnije (66. minut) ubačenu loptu beka Tuluza u gol pretvorio Žervinjo.

Kao i posle vodećeg gola, ekipa Albera Zakeronija nije uopšte odreagovala. Dopustili su Obali Slonovače da diktira tempi i, samim tim, kontroliše igru, pa se rezultat nije menjao do kraja susreta.

Obala Slonovače svoj naredni meč igra 19. juna protiv selekcije Kolumbije, dok Japanci, nekoliko sati kasnije, igraju sa Grčkom.

Komentari / 0

Ostavite komentar