Ухапшена начелница Министарства здравља

Београдска полиција ухапсила је начелницу Одјељења за опојне дроге у Министарству здравља Србије Д.К. због сумње да је извршила злоупотребу службеног положаја.

Србија 12.06.2014 | 17:48
Ухапшена начелница Министарства здравља

МУП Србије је саопштио да је Д.К. наредила инспекторима да не сачине записник о налазу стања у фармацеутској компанији "Галеника" и да не поднесу пријаву за привредни преступ.

Преступ се састојао у извозу седам килограма психоактивне контролисане супстанце "диазепам" за чији извоз та компанија није набавила неопходну дозволу Министарства здравља Србије.

Осумњичена је занемарила обавјештење које је добила од инспектора да је у "Галеници" откривен мањак "диазепама" за 2010. годину од више од 160 килограма и о томе није обавијестила полицију, како би се утврдиле евентуалне злоупотребе и илегални промет дрога.

На овај начин Д.К. је омогућила привредном друштву "Галеника" да избјегне санкцију у складу са Законом о психоактивним контролисаним супстанцама.

Осумњиченој је одређено полицијско задржавање до 48 часова и она ће уз кривичну пријаву бити приведена надлежном тужилаштву.

Припадници Управе криминалистичке полиције наставиће рад на провјеравању промета психоактивних супстанци у оквиру пословања "Галенике", како би се утврдила истинитост неслагања увезених и утрошених количина "диазепама" у износу од око 160 килограма, наводи се у саопштењу.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Љиљана

12.06.2014 16:34

Кад це код нас бити неко ухапсен? Бањалуцка хирургија јад и туга, доктори у договору са фармакомафијом раде сваста, а нико их не контролисе! У породицној сам била свједок када представници фармацеутских фирми улазе преко реда и прицају у ординацији? Насе здавство је најскупље, јер се мора за све платити инаце цекас мјесецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в .12.06.2014

12.06.2014 19:18

Како би ми били сретни из Б Луке да имамо Вучића да нам претресе здрсвство јер је хаос Шкрбић и овај нови министар нема разлике на челу са Бајом јачи су од Руске мафије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

13.06.2014 08:38

Након избора у Октобру, Милокрад и његови Кумови на челу са Скрбрадићем одговарат ће за систематско упропашћивање здравственог система РС. Опозиција ако неиспуни Обећање дато Народу биће обешена на стуб срама, а то значи да ће онда народ да у своје руке узме говнену мотку !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маљуга

13.06.2014 12:16

Има ли Баје у том послу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

14.06.2014 06:49

Тако то раде у нормалним земљама а код нас имате доктора породицне медицине болница у Мркоњић Граду кривично осуђиван висе пута за фалсификовање и преваре и нормално ради као доктор и то узоран хе хе ја бруке и срамоте мајко моја!

ОДГОВОРИТЕ