Uhapšena načelnica Ministarstva zdravlja

Beogradska policija uhapsila je načelnicu Odjeljenja za opojne droge u Ministarstvu zdravlja Srbije D.K. zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu službenog položaja.

Srbija 12.06.2014 | 17:48
Uhapšena načelnica Ministarstva zdravlja

MUP Srbije je saopštio da je D.K. naredila inspektorima da ne sačine zapisnik o nalazu stanja u farmaceutskoj kompaniji "Galenika" i da ne podnesu prijavu za privredni prestup.

Prestup se sastojao u izvozu sedam kilograma psihoaktivne kontrolisane supstance "diazepam" za čiji izvoz ta kompanija nije nabavila neophodnu dozvolu Ministarstva zdravlja Srbije.

Osumnjičena je zanemarila obavještenje koje je dobila od inspektora da je u "Galenici" otkriven manjak "diazepama" za 2010. godinu od više od 160 kilograma i o tome nije obavijestila policiju, kako bi se utvrdile eventualne zloupotrebe i ilegalni promet droga.

Na ovaj način D.K. je omogućila privrednom društvu "Galenika" da izbjegne sankciju u skladu sa Zakonom o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Osumnjičenoj je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova i ona će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije nastaviće rad na provjeravanju prometa psihoaktivnih supstanci u okviru poslovanja "Galenike", kako bi se utvrdila istinitost neslaganja uvezenih i utrošenih količina "diazepama" u iznosu od oko 160 kilograma, navodi se u saopštenju.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ljiljana

12.06.2014 16:34

Kad ce kod nas biti neko uhapsen? Banjalucka hirurgija jad i tuga, doktori u dogovoru sa farmakomafijom rade svasta, a niko ih ne kontrolise! U porodicnoj sam bila svjedok kada predstavnici farmaceutskih firmi ulaze preko reda i pricaju u ordinaciji? Nase zdavstvo je najskuplje, jer se mora za sve platiti inace cekas mjesecima.

ODGOVORITE
Name

maja v .12.06.2014

12.06.2014 19:18

Kako bi mi bili sretni iz B Luke da imamo Vučića da nam pretrese zdrsvstvo jer je haos Škrbić i ovaj novi ministar nema razlike na čelu sa Bajom jači su od Ruske mafije

ODGOVORITE
Name

Slobodan

13.06.2014 08:38

Nakon izbora u Oktobru, Milokrad i njegovi Kumovi na čelu sa Skrbradićem odgovarat će za sistematsko upropašćivanje zdravstvenog sistema RS. Opozicija ako neispuni Obećanje dato Narodu biće obešena na stub srama, a to znači da će onda narod da u svoje ruke uzme govnenu motku !

ODGOVORITE
Name

Maljuga

13.06.2014 12:16

Ima li Baje u tom poslu?

ODGOVORITE
Name

Građanin

14.06.2014 06:49

Tako to rade u normalnim zemljama a kod nas imate doktora porodicne medicine bolnica u Mrkonjić Gradu krivično osuđivan vise puta za falsifikovanje i prevare i normalno radi kao doktor i to uzoran he he ja bruke i sramote majko moja!

ODGOVORITE