Вучић: Биће испуњено све договорено у Берлину

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће испунити све што је обећао у данашњем разговору са њемачким канцеларом Ангелом Меркел, посебно у економским реформама и разговорима са Приштином.

Србија 11.06.2014 | 22:26
Вучић: Биће испуњено све договорено у Берлину

"Суштина односа с Немачком је: `Немојте обећавати оно што нећете да испуните. Ако обећате, то испуните`. Оно што сам обећао, а нисам много обећао, тиче се економских реформи и наставка разговора са Приштином, и ми ћемо то да испунимо", рекао је Вучић.

Вучић је за Радио-телевизију Србије истакао да су разговори били изванредни и изнад његових очекивања, наводећи да су Меркелова, али и шеф њемачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер исказали изузетно поштовање према Србији.

"Овакав третман Србија није имала десетинама година, готово цели један век и за то су заслужни грађани Србије", додао је Вучић.

Он је рекао да је од Меркелове добио обећање да ће подржати да се у преговорима Србије о чластву у ЕУ, заједно са поглављем 35, отвори и поглавље 32, које се односи на финансијску контролу.

Вучић је најавио да ће се сутра састати с представницима 16 највећих њемачких компанија, од којих су неке већ инвестирале у Србији, са намјером да увјери саговорнике да је Србија најбоље мјесто за инвестирање на западном Балкану.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мики

11.06.2014 20:30

Браво Ацо .Тако је .Нађи партнере и у БиХ као Мићића напримјер и стабилизарај ситуацију у региону .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

12.06.2014 07:10

Овај би цовјек мого замјенити Тита у смислу мира на Балкану. А сто да не? Коме висе треба ратова? ЕУ, Русија и Америка узивају у свему од технологије и свега осталог, а ми се окренули политици "мени је супер ако комсији не ваља". Једва цекам да Србија уђе у ЕУ и онда да политицари из РС полете за њом :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

тт

12.06.2014 07:54

И Доду смо овако величали прије неколико година. И Вучић це да распрода сто може. Ста мислите ста је договорено у Њемачкој!!!!

ОДГОВОРИТЕ