Vučić: Biće ispunjeno sve dogovoreno u Berlinu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će ispuniti sve što je obećao u današnjem razgovoru sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel, posebno u ekonomskim reformama i razgovorima sa Prištinom.

Srbija 11.06.2014 | 22:26
Vučić: Biće ispunjeno sve dogovoreno u Berlinu

"Suština odnosa s Nemačkom je: `Nemojte obećavati ono što nećete da ispunite. Ako obećate, to ispunite`. Ono što sam obećao, a nisam mnogo obećao, tiče se ekonomskih reformi i nastavka razgovora sa Prištinom, i mi ćemo to da ispunimo", rekao je Vučić.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije istakao da su razgovori bili izvanredni i iznad njegovih očekivanja, navodeći da su Merkelova, ali i šef njemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer iskazali izuzetno poštovanje prema Srbiji.

"Ovakav tretman Srbija nije imala desetinama godina, gotovo celi jedan vek i za to su zaslužni građani Srbije", dodao je Vučić.

On je rekao da je od Merkelove dobio obećanje da će podržati da se u pregovorima Srbije o člastvu u EU, zajedno sa poglavljem 35, otvori i poglavlje 32, koje se odnosi na finansijsku kontrolu.

Vučić je najavio da će se sutra sastati s predstavnicima 16 najvećih njemačkih kompanija, od kojih su neke već investirale u Srbiji, sa namjerom da uvjeri sagovornike da je Srbija najbolje mjesto za investiranje na zapadnom Balkanu.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Miki

11.06.2014 20:30

Bravo Aco .Tako je .Nađi partnere i u BiH kao Mićića naprimjer i stabilizaraj situaciju u regionu .

ODGOVORITE
Name

TITO

12.06.2014 07:10

Ovaj bi covjek mogo zamjeniti Tita u smislu mira na Balkanu. A sto da ne? Kome vise treba ratova? EU, Rusija i Amerika uzivaju u svemu od tehnologije i svega ostalog, a mi se okrenuli politici "meni je super ako komsiji ne valja". Jedva cekam da Srbija uđe u EU i onda da politicari iz RS polete za njom :)

ODGOVORITE
Name

tt

12.06.2014 07:54

I Dodu smo ovako veličali prije nekoliko godina. I Vučić ce da rasproda sto može. Sta mislite sta je dogovoreno u Njemačkoj!!!!

ODGOVORITE