Најгора опција да српска заједница гласа подјељено

Целокупна српска заједница на Косову и Метохији треба данас да у што већем броју изађе на парламентарне изборе у јужној српској покрајини и подржи јединствену српску листу, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко ђурић, оценивши да би најгора опција била да српска заједница гласа подељено.

Србија 08.06.2014 | 12:13
Најгора опција да српска заједница гласа подјељено

"Најгора опција би била то да српска заједница гласа подељено. Ово нису избори на којима се бира између различитих српских странака. Од суштинског је значаја да сви мандати гарантовани српској заједници
на Косову и Метохији буду у рукама листе која своју политику креира у договору са Владом Србије", рекао је Ђурић.


Наше јединство ће бити најснажније оружје које ћемо имати у привременим покрајинским инситуцијама, додао је он.

Ђурић је изразио уверење да ће српска листа остварити веома добар резултат и да ће у наредних месец дана бити формирана Заједница српских општина, како је и предвиђено Бриселским споразумом.


Директор Канцеларије за Косово и Метохију очекује да ће "у најскорије времне међународна заједница и правосудни органи учинити све да се драма везана за случај Оливера Ивановића заврши".

Држава Србија чрвсто стоји иза гаранција које је понудила за његово ослобађање, рекао је Ђурић.

Председник Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић је више од четири месеца у притвору због сумње да је одговоран за ратни злочин над Албанцима.

 

Коментари / 0

Оставите коментар