Najgora opcija da srpska zajednica glasa podjeljeno

Celokupna srpska zajednica na Kosovu i Metohiji treba danas da u što većem broju izađe na parlamentarne izbore u južnoj srpskoj pokrajini i podrži jedinstvenu srpsku listu, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko đurić, ocenivši da bi najgora opcija bila da srpska zajednica glasa podeljeno.

Srbija 08.06.2014 | 12:13
Najgora opcija da srpska zajednica glasa podjeljeno

"Najgora opcija bi bila to da srpska zajednica glasa podeljeno. Ovo nisu izbori na kojima se bira između različitih srpskih stranaka. Od suštinskog je značaja da svi mandati garantovani srpskoj zajednici
na Kosovu i Metohiji budu u rukama liste koja svoju politiku kreira u dogovoru sa Vladom Srbije", rekao je Đurić.


Naše jedinstvo će biti najsnažnije oružje koje ćemo imati u privremenim pokrajinskim insitucijama, dodao je on.

Đurić je izrazio uverenje da će srpska lista ostvariti veoma dobar rezultat i da će u narednih mesec dana biti formirana Zajednica srpskih opština, kako je i predviđeno Briselskim sporazumom.


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju očekuje da će "u najskorije vremne međunarodna zajednica i pravosudni organi učiniti sve da se drama vezana za slučaj Olivera Ivanovića završi".

Država Srbija črvsto stoji iza garancija koje je ponudila za njegovo oslobađanje, rekao je Đurić.

Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović je više od četiri meseca u pritvoru zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin nad Albancima.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar