Српска гробља и даље скрнаве

Неколико десетина прогнаних и расељених Срба са Косова и Метохије данас су на Задушнице посјетили православно гробље у Приштини на коме је настављено урушавање и скрнављење надгробних споменика.

Србија 07.06.2014 | 17:05
Српска гробља и даље скрнаве

Милорад Ђуровић, који је посљедњи пут посјетио ово гробље прошле јесени, рекао је Срни да је само у дијелу око старе капеле порушено десетак надгробих споменика.

"Са порушених споменика су однесене мермерне плоче", рекао је Ђуровић и додао да вандали "настављају да се иживљавају над мртвим Србима".

Неколико стотина Срба из сјеверног дијела Косовске Митровице посјетило је гробље у јужном дијелу града на коме је, како тврде мјештани, више од 90 одсто надгробних споменика порушено.

Милија Арсовић из Косовске Митровице каже за Срну да су Задушнице једина прилика да Срби изађу на гробље и паљењем свијећа одају почаст преминулим.

"Нажалост, слика гробља је сведочанство неодговорности институција такозваног независног Косова и његових интитуција смештених у јужном дијелу
града", рекао је Арсовић.

Он је додао да је за одржавање гробља задужено Комунално предузеће, које је под контролом Албанаца, те да је трава покошена само на неколико мјеста, док је остатак зарастао у коров.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

07.06.2014 15:36

Па кад стока нема храбрости изаци пред живе него се изивљавају над мртвима,јос један доказ колико су цивилизовани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо

07.06.2014 19:18

Сто даље од Албанаца, близе си богу.

ОДГОВОРИТЕ