Усвојен Приједлог закона о играма на срећу

Посланици Представничког дома Парламента Федерације БиХ усвојили су данас Приједлог закона о играма на срећу у ФБиХ.

Босна и Херцеговина 04.06.2014 | 17:51
Усвојен Приједлог закона о играма на срећу

Приједлог закона прописује и да приходи остварени по основу накнада за приређивање игара на срећу припадају ФБиХ, а да се дио расподјељује за финансирање програма и пројеката удружења грађана и хуманитарних организација.

За те намјене предвиђено је издвајање 50 одсто мјесечне накнаде од приређивања класичних лутријских игара на срећу, те по 50 одсто од накнада за приређивања игара на срећу у касинима, клађења, игара на
аутоматима и путем интернета, као и пет одсто од укупног износа мјесечне накнаде коју уплати приређивач.

Федерално Министарство финансија ће новац, који уплати приређивач, водити на посебном трансакционом рачуну за прикупљање прихода од игара на срећу.

Порез на добитке плаћа се по стопи од 10 одсто на добитке изнад 50 КМ па до 10.000 КМ, а по стопи од 15 одсто на добитке изнад 10.000 КМ.

Овим законом нису обухваћене игре на срећу, односно забавне игре на рачунарима, играћим конзолама, симулаторима, аутоматима за видео игре, флиперима, билијарима и другим сличним аутоматима који се стављају у погон помоћу кованог новца, жетона или уз наплату, а у којима играч не може остварити добитак у новцу.

На данашњој сједници усвојене су измјене и допуне Закона о регистрацији пословних субјеката у ФБиХ, док Приједлог закона о инспекцијама није добио потребну већину.

Коментари / 0

Оставите коментар