Usvojen Prijedlog zakona o igrama na sreću

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojili su danas Prijedlog zakona o igrama na sreću u FBiH.

Bosna i Hercegovina 04.06.2014 | 17:51
Usvojen Prijedlog zakona o igrama na sreću

Prijedlog zakona propisuje i da prihodi ostvareni po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću pripadaju FBiH, a da se dio raspodjeljuje za finansiranje programa i projekata udruženja građana i humanitarnih organizacija.

Za te namjene predviđeno je izdvajanje 50 odsto mjesečne naknade od priređivanja klasičnih lutrijskih igara na sreću, te po 50 odsto od naknada za priređivanja igara na sreću u kasinima, klađenja, igara na
automatima i putem interneta, kao i pet odsto od ukupnog iznosa mjesečne naknade koju uplati priređivač.

Federalno Ministarstvo finansija će novac, koji uplati priređivač, voditi na posebnom transakcionom računu za prikupljanje prihoda od igara na sreću.

Porez na dobitke plaća se po stopi od 10 odsto na dobitke iznad 50 KM pa do 10.000 KM, a po stopi od 15 odsto na dobitke iznad 10.000 KM.

Ovim zakonom nisu obuhvaćene igre na sreću, odnosno zabavne igre na računarima, igraćim konzolama, simulatorima, automatima za video igre, fliperima, bilijarima i drugim sličnim automatima koji se stavljaju u pogon pomoću kovanog novca, žetona ili uz naplatu, a u kojima igrač ne može ostvariti dobitak u novcu.

Na današnjoj sjednici usvojene su izmjene i dopune Zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBiH, dok Prijedlog zakona o inspekcijama nije dobio potrebnu većinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar