Брчко:Ухапшен осумњичени за ратни злочин

По налогу Тужилаштва БиХ, припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ ухапсили су јутрос на подручју Брчког Новака Митровића /62/ рођеног у Приштини, а настањеног у Брчком, због сумње да је починио ратни злочин против цивилног становништва.

Босна и Херцеговина 03.06.2014 | 09:35
Брчко:Ухапшен осумњичени за ратни злочин

Он је осумњичен да је као припадник Друге озренске бригаде Војске Републике Српске, заједно са другим припадницима ВРС, као чувар у логору "Дом Фрањо Херљевић" у селу Каменица општина Завидовићи држао противзаконито заробљене цивиле бошњачке и хрватске националности из општина Зеница, Завидовићи и Жепче од јуна до децембра 1992. године.

Осумњичен је да је у истом периоду починио убиства, мучења и нечовјечна поступања према жртвама бошњачке и хрватске националности заробљеним у том логору, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Митровић ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања донијети одлуку о упућивању приједлога за одређивање мјере притвора.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

xxл

03.06.2014 07:46

Кад ће доћи на ред криминалци из привреде, они што уништише фабрике у криминалним приватизацијама. Од тих ратних злоћки неће бити мјеста у затворима за ове из привредног криминала. За мене су ови из привредног криминала гори, они уништавају народ, праве приврени геноцид над народом, полако али сигурно уништише народ, а ове ратне злоћке, нека и њих у затворима али немојте да само буде њих хоћемо и ове из привредног криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко сивац

03.06.2014 10:51

Само се питам ко поби толико Срба у босни и нешто не видим да се потурице и усташе хапсе они своје бране а наши се доказују коће више Срба да ухапси иако знају да тиме руше србску државу срамота докле ће да постоје вранковићи :-((

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

03.06.2014 14:49

Добро је да је Србин било ме препало да неце неког ухапсити из Горње Маоце, требају мало своје дупе однијети тамо сад се враћају из Сирије дзихадлије, а не хапсити невин свијет по улицама.

ОДГОВОРИТЕ