Brčko:Uhapšen osumnjičeni za ratni zločin

Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ uhapsili su jutros na području Brčkog Novaka Mitrovića /62/ rođenog u Prištini, a nastanjenog u Brčkom, zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Bosna i Hercegovina 03.06.2014 | 09:35
Brčko:Uhapšen osumnjičeni za ratni zločin

On je osumnjičen da je kao pripadnik Druge ozrenske brigade Vojske Republike Srpske, zajedno sa drugim pripadnicima VRS, kao čuvar u logoru "Dom Franjo Herljević" u selu Kamenica opština Zavidovići držao protivzakonito zarobljene civile bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz opština Zenica, Zavidovići i Žepče od juna do decembra 1992. godine.

Osumnjičen je da je u istom periodu počinio ubistva, mučenja i nečovječna postupanja prema žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti zarobljenim u tom logoru, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mitrović će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o upućivanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

xxl

03.06.2014 07:46

Kad će doći na red kriminalci iz privrede, oni što uništiše fabrike u kriminalnim privatizacijama. Od tih ratnih zloćki neće biti mjesta u zatvorima za ove iz privrednog kriminala. Za mene su ovi iz privrednog kriminala gori, oni uništavaju narod, prave privreni genocid nad narodom, polako ali sigurno uništiše narod, a ove ratne zloćke, neka i njih u zatvorima ali nemojte da samo bude njih hoćemo i ove iz privrednog kriminala.

ODGOVORITE
Name

Ratko sivac

03.06.2014 10:51

Само се питам ко поби толико Срба у босни и нешто не видим да се потурице и усташе хапсе они своје бране а наши се доказују коће више Срба да ухапси иако знају да тиме руше србску државу срамота докле ће да постоје вранковићи :-((

ODGOVORITE
Name

Md

03.06.2014 14:49

Dobro je da je Srbin bilo me prepalo da nece nekog uhapsiti iz Gornje Maoce, trebaju malo svoje dupe odnijeti tamo sad se vraćaju iz Sirije dzihadlije, a ne hapsiti nevin svijet po ulicama.

ODGOVORITE