Ко плаћа одјећу прве даме Америке?

Гардероба прве даме САД Мишел Обаме је и даље предмет јавне фасцинације, али и питања ко плаћа њену беспрекорну одећу, пише АП.

Забава 02.06.2014 | 18:57
Ко плаћа одјећу прве даме Америке?

Она носи креације врхунских дизајнера које се могу видети тек на пар особа на свету. У последње време она се појавила у различитим моделима, а само три последње хаљине које је носила на различитим свечаностима коштају више од 15 хиљада долара, а у тај износ нису урачунате цене ципела и накита.

АП поставља питање да ли порески обвезници плаћају њену одећу и одговор је не, упркос ономе што кажу критичари. Да ли хаљине плаћа она сама? Обично, али не увек. Да ли она плати пуну цену? Вероватно не. Да ли она позајмљује хаљине од дизајнера? Не.

Финансирање одеће прве даме је нешто о чему Бела кућа није вољна да разговара, али вековима је одећа председника и њихових супруга предмет дискусије.

За прве даме се очекује да буду добро обучене, али оне немају одређена правила у томе нити додатак на плату за облачење.

Портпарол Мишел Обаме, Џоана Росхолм каже да прва дама сама плаћа своју одећу. "На званичним догађајима од јавног или историјског значаја, као што су државне посете, понекада носи одећу која је поклон неког дизајнера, а ту одећу одобрава Владе САД и после се чува у Националном архиву", обаснила је она.

Росхолм, међутим није открила колико поклоњених хаљина има Мишел Обама, нити колико их је сама платила.

Коментари / 0

Оставите коментар