Процјене штете вршиће владини тимови

Влада Брчко дистрикта данас је на ванредној сједници донијела одлуку о формирању шест секторских тимова за процјену штете причињене у поплавама на подручју дистрикта.

Босна и Херцеговина 01.06.2014 | 17:13
Процјене штете вршиће владини тимови

Градоначеник Брчког Анто Домић рекао је да су тимови задужени за различите области, те да би обрасци о процјени штете требало да буду достављени најкасније до 12. јуна, по захтјеву међународних институција.

Шеф Инспектората Брчко дистрикта Сенада Гарић на данашњој сједници информисала је чланови брчанске извршне власти да је јуче у кафилерију у Инђији отпремљен још један контингент угинулих домаћих и дивљих
животиња, тежине око шест тона, које су пронађене на поплављеним подручју Вучиловца и Крепшића.

Шефови ресорних владиних одјељења добили су задатак да изврше анализу ставки о неутрошеним средствима из капиталног буџета за прошлу годину, да би се приступило изради ребаланса из којег би средства била издвојена за помоћ становништву на поплављеним подручјима и за санацију штета.

Шеф Одјељења Владе дистрикта за здравство и остале услуге Анђа Николић и на данашњој ванредној сједници саопштила је да је хигијенско-епидемиолошка ситуација на подручју дистрикта стабилна и под сталном контролом надлежних служби.

На сједници је констатовано да су у току чишћења и исушивања кућа из којих се повукла вода, као и да слиједи деконтаминација просторија и парцела.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дјоxy

01.06.2014 18:24

онда то знаци да це лопови врсити стету процјене,како њим пасе да и себи ставе сто висе у дзеб,е јадан само овај свијет сто немозе овим гузоњама ниста да их оце висе неко скинути са ове власти,а најгора је зељка она краветина незнам само ко је стави на ту фукцију..

ОДГОВОРИТЕ