Procjene štete vršiće vladini timovi

Vlada Brčko distrikta danas je na vanrednoj sjednici donijela odluku o formiranju šest sektorskih timova za procjenu štete pričinjene u poplavama na području distrikta.

Bosna i Hercegovina 01.06.2014 | 17:13
Procjene štete vršiće vladini timovi

Gradonačenik Brčkog Anto Domić rekao je da su timovi zaduženi za različite oblasti, te da bi obrasci o procjeni štete trebalo da budu dostavljeni najkasnije do 12. juna, po zahtjevu međunarodnih institucija.

Šef Inspektorata Brčko distrikta Senada Garić na današnjoj sjednici informisala je članovi brčanske izvršne vlasti da je juče u kafileriju u Inđiji otpremljen još jedan kontingent uginulih domaćih i divljih
životinja, težine oko šest tona, koje su pronađene na poplavljenim području Vučilovca i Krepšića.

Šefovi resornih vladinih odjeljenja dobili su zadatak da izvrše analizu stavki o neutrošenim sredstvima iz kapitalnog budžeta za prošlu godinu, da bi se pristupilo izradi rebalansa iz kojeg bi sredstva bila izdvojena za pomoć stanovništvu na poplavljenim područjima i za sanaciju šteta.

Šef Odjeljenja Vlade distrikta za zdravstvo i ostale usluge Anđa Nikolić i na današnjoj vanrednoj sjednici saopštila je da je higijensko-epidemiološka situacija na području distrikta stabilna i pod stalnom kontrolom nadležnih službi.

Na sjednici je konstatovano da su u toku čišćenja i isušivanja kuća iz kojih se povukla voda, kao i da slijedi dekontaminacija prostorija i parcela.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

djoxy

01.06.2014 18:24

onda to znaci da ce lopovi vrsiti stetu procjene,kako njim pase da i sebi stave sto vise u dzeb,e jadan samo ovaj svijet sto nemoze ovim guzonjama nista da ih oce vise neko skinuti sa ove vlasti,a najgora je zeljka ona kravetina neznam samo ko je stavi na tu fukciju..

ODGOVORITE