Потукли се општински делегати у Бугојну

Предсједавајући Влатко Главаш прекинуо је данас 16. сједницу Општинског вијећа Бугојно након што је дошло до вербалног а нешто касније и физичког сукоба између делегата Мирослава Зелића (ХДЗ) и Елвиса Тукара (СДП).

Босна и Херцеговина 31.05.2014 | 08:07
Потукли се општински делегати у Бугојну

Све је почело када је Тукар иницирао да делегати, кроз одрицање једног паушала, дају подршку становништву поплављених подручја, што је Зелић окарактерисао као "скупљење политичких поена".

На овакву његову изјаву реаговао је делегат Листе за Бугојно Илхан Бушатлић ријечима како једна стара народна изрека каже "Дабогда те Мерхамет хранио, а ХВО бранио", што је Зелић схватио као увреду и омаловажавање учинка ХВО-а у рату.

"Ако си кроз ово хтио повриједити ХВО, то је твој лични проблем. Ово је најбољи доказ како се односиш према хрватском народу и према ХВО-у. У рату је ХВО одбранио 26 посто територије БиХ", поручио је с говорнице Зелић.

Атмосферу су у наставку сједнице додатно "подгријале" ријечи СДП-овог вијећника да је "ХВО учинио масакр у насељу Врбања".

"Немојте никада више у овој сали спомињати ХВО. Ми смо овдје побједници и увијек ћемо бити", казао је Тукар.

Предсједавајући Главаш затражио је потом паузу од пет минута, током које је Зелић ударио Тукара, након чега је сједница прекинута.

Нико од делегата и осталих присутних на сједници није желио да коментарише новонасталу ситуацију, којој су, иначе, свједочили и неки чланови Пленума грађана Бугојна.

Све што се дешавало у Кристалној сали, у којој се одржавала сједница ОВ-а Бугојно, могли су пратити, такође, незадовољни мјештани МЗ Грачаница, којима је забрањено скупљање јаловине у близини површинског копа Димњаче на локацији Рудника угља "Грачаница".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мимо

30.05.2014 20:21

Хаха да није смјесно било би залосно ја вам препоруцујем да зовете госин Вуцица да вас смири јер то је његов град.

ОДГОВОРИТЕ