Potukli se opštinski delegati u Bugojnu

Predsjedavajući Vlatko Glavaš prekinuo je danas 16. sjednicu Opštinskog vijeća Bugojno nakon što je došlo do verbalnog a nešto kasnije i fizičkog sukoba između delegata Miroslava Zelića (HDZ) i Elvisa Tukara (SDP).

Bosna i Hercegovina 31.05.2014 | 08:07
Potukli se opštinski delegati u Bugojnu

Sve je počelo kada je Tukar inicirao da delegati, kroz odricanje jednog paušala, daju podršku stanovništvu poplavljenih područja, što je Zelić okarakterisao kao "skupljenje političkih poena".

Na ovakvu njegovu izjavu reagovao je delegat Liste za Bugojno Ilhan Bušatlić riječima kako jedna stara narodna izreka kaže "Dabogda te Merhamet hranio, a HVO branio", što je Zelić shvatio kao uvredu i omalovažavanje učinka HVO-a u ratu.

"Ako si kroz ovo htio povrijediti HVO, to je tvoj lični problem. Ovo je najbolji dokaz kako se odnosiš prema hrvatskom narodu i prema HVO-u. U ratu je HVO odbranio 26 posto teritorije BiH", poručio je s govornice Zelić.

Atmosferu su u nastavku sjednice dodatno "podgrijale" riječi SDP-ovog vijećnika da je "HVO učinio masakr u naselju Vrbanja".

"Nemojte nikada više u ovoj sali spominjati HVO. Mi smo ovdje pobjednici i uvijek ćemo biti", kazao je Tukar.

Predsjedavajući Glavaš zatražio je potom pauzu od pet minuta, tokom koje je Zelić udario Tukara, nakon čega je sjednica prekinuta.

Niko od delegata i ostalih prisutnih na sjednici nije želio da komentariše novonastalu situaciju, kojoj su, inače, svjedočili i neki članovi Plenuma građana Bugojna.

Sve što se dešavalo u Kristalnoj sali, u kojoj se održavala sjednica OV-a Bugojno, mogli su pratiti, takođe, nezadovoljni mještani MZ Gračanica, kojima je zabranjeno skupljanje jalovine u blizini površinskog kopa Dimnjače na lokaciji Rudnika uglja "Gračanica".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mimo

30.05.2014 20:21

Haha da nije smjesno bilo bi zalosno ja vam preporucujem da zovete gosin Vucica da vas smiri jer to je njegov grad.

ODGOVORITE