За шта је Аппле дао 3 милијарде долара?

За Беатс бy Др. Дре компанију, али позадина је вероватно дубља од пуке аквизиције...

Информационе технологије 30.05.2014 | 07:01
За шта је Аппле дао 3 милијарде долара?

Аппле је потврдио оно о чему су сви писали почетком месеца – да је купио Беатс компанију и да ће одмах платити 2.6 милијарди долара, а преосталих око 400 милиона у наредном периоду. Као део аквизиције, суоснивачи Беатса, Џими Јовин и Др. Дре, придружиће се технолошкој компанији,коју је недавно постигао Гоогле.

Ово је највећа Апплова аквизиција до данас, али је мања од вредности о којој се причало, тачније да ће Аппле у целости платити 3.2 милијарде за преузимање Беатс компаније. Тим Кук, директор Аппле компаније, каже да ће овај потез омогућити да Аппле настави да ствара најиновативније музичке производе и услуге на свету.

Беатс је сада део Аппле компаније, али остаје нејасно шта ће тачно Аппле урадити са том аквизицијом. Сем да ће побољшати слушке и додатну опрему, попут звучника у самосталном кућишту или звучника који се уграђују у лаптоп и десктоп рачунаре, остаје опција да се Беатс аудио технологија нађе у будућим иПхоне, иПод и иПад уређајима, као што смо Беатс сретали у и на ХТЦ телефонима.

Могућа опција коју ће Аппле прво применити тиче се иТунес сервиса, који је у прошлом тромесечју "потпонуо" за око 13 одсто у поређењу са истим периодом прошле године и где можда Аппле има и највише места за побољшање.

Не треба заборавити ни то да је Беатс врло популаран као "носива технологија", да је дизајнерски врло близак свим узрастима и да га сви који га поседују радо носе и показују. То ће за будуће Аппле уређаје, који ће "кокетирати" са носивом технологијом све више бити веома важно, а шушка се и о могућностима које би са Беатсом добио иWатцх, који нам је све ближи.

Ипак, теорија која је свакако најзанимљивија и која се последњих дана могла прочитати на Тхе Верге, Масхабле, БГР и другим ИТ порталима, јесте да је Аппле желео да "купи" човека, односно Џимија Јовина. Како није постојао други начин Аппле га је купио заједно са компанијом. Али, ниједна од свих набројаних теорија није потврђена, нити је званичан став једне или друге компаније.

Коментари / 0

Оставите коментар