Давид Виља иде у Њујорк!

Искусни нападач напушта Атлетико и сели се у клуб који су основали Манчестер Сити и Њујорк Јенкији.

Фудбал 29.05.2014 | 19:03
Давид Виља иде у Њујорк!

Још један члан шампионске генерације Атлетика је пронашао нови клуб. Нападач Давид Виља је спреман да потпише трогодишњи уговор са новооснованим америчким клубом Њујорк Ситијем, пренели су данас шпански медији. Подсетимо, Њујорк Сити формирали су прошле године челници Манчестер Ситија и Њујорк Јенкија и следеће сеозне ће играти у МЛС лиги.

Виља, најбољи стрелац шпанске селекције свих времена, одлучио се за радикалну промену каријере за годишњу плату која ће бити знатно већа од садашњих пет милиона евра. Како наводи радио "Кадена Копа", власници Њујорк Ситија, који ће бити други њујоршки клуб после Ред Булса, планирају да ангажују и плејмејкера Барселоне Ћавија Ернандеза.

У овом трансферу ће најгоре проћи Виљин бивши клуб Барселона. Када је Виља прошлог лета прешао из Барсе у Атлетико направљен је такав договор да клуб из Мадрида плаћа Каталонцима обештећење постепено за онолико сезона колико Виља буде играо за Јорганџије. Према том договору, Барса је тада добила 2,1 милиона евра за прву сезону Виљиног уговора који је у најбољем случају требало да траје три године. Тада је договорено да Атлетико плати Барси још два милиона за следећу сезону и још милион евра ако Виља буде играо у Атлетику у сезони 2015/16.

Такав договор је постигнут због стања у којем је био Виља јер Атлетико није хтео да ризикује са трогодишњим уговором за играча који је имао тешку повреду иза себе. Зато је и Барса пристала да се коцка јер се решила Виљине високе плате на уштрб фиксног обештећења. Сада ће остати без три милиона евра, јер Виља напушта Атлетико као слободан играч.

Коментари / 0

Оставите коментар