David Vilja ide u Njujork!

Iskusni napadač napušta Atletiko i seli se u klub koji su osnovali Mančester Siti i Njujork Jenkiji.

Fudbal 29.05.2014 | 19:03
David Vilja ide u Njujork!

Još jedan član šampionske generacije Atletika je pronašao novi klub. Napadač David Vilja je spreman da potpiše trogodišnji ugovor sa novoosnovanim američkim klubom Njujork Sitijem, preneli su danas španski mediji. Podsetimo, Njujork Siti formirali su prošle godine čelnici Mančester Sitija i Njujork Jenkija i sledeće seozne će igrati u MLS ligi.

Vilja, najbolji strelac španske selekcije svih vremena, odlučio se za radikalnu promenu karijere za godišnju platu koja će biti znatno veća od sadašnjih pet miliona evra. Kako navodi radio "Kadena Kopa", vlasnici Njujork Sitija, koji će biti drugi njujorški klub posle Red Bulsa, planiraju da angažuju i plejmejkera Barselone Ćavija Ernandeza.

U ovom transferu će najgore proći Viljin bivši klub Barselona. Kada je Vilja prošlog leta prešao iz Barse u Atletiko napravljen je takav dogovor da klub iz Madrida plaća Kataloncima obeštećenje postepeno za onoliko sezona koliko Vilja bude igrao za Jorgandžije. Prema tom dogovoru, Barsa je tada dobila 2,1 miliona evra za prvu sezonu Viljinog ugovora koji je u najboljem slučaju trebalo da traje tri godine. Tada je dogovoreno da Atletiko plati Barsi još dva miliona za sledeću sezonu i još milion evra ako Vilja bude igrao u Atletiku u sezoni 2015/16.

Takav dogovor je postignut zbog stanja u kojem je bio Vilja jer Atletiko nije hteo da rizikuje sa trogodišnjim ugovorom za igrača koji je imao tešku povredu iza sebe. Zato je i Barsa pristala da se kocka jer se rešila Viljine visoke plate na uštrb fiksnog obeštećenja. Sada će ostati bez tri miliona evra, jer Vilja napušta Atletiko kao slobodan igrač.

Komentari / 0

Ostavite komentar