Заједнички пројекат запрашивања комараца

Савјет министара БиХ прихватио је данас приједлог за закључивање споразума о сарадњи Хрватске, Србије и БиХ за предузимање дезинсекцијских мјера из ваздуха на поплављеним подручјима у ове три земље.

Босна и Херцеговина 29.05.2014 | 22:42
Заједнички пројекат запрашивања комараца

На овај начин Савјет министара прихватио је да сноси дио трошкова лета изнад БиХ ради запрашивања комараца на поплављеним подручјима, саопштено је из Савјета министара.

Министарство спољних послова овлаштено је да одмах информише ресорна министарства Хрватске о прихватању овог пројекта.

Министарство цивилних послова ће искоординисати ентитетска министарства здравља и Одјељење за здравство Брчко дистрикта ради утврђивања тачне површине запрашивања у БиХ.

Ријеч је о заједничком пројекту Хрватске, Србије и БиХ према ЕУ ради запрашивања поплављених подручја у ове три земље, с тим да би ЕУ могла значајним средствима финансирати овај пројекат.

Савјет министара БиХ размотрио је Информацију Министарства спољних послова о спремности Владе Хрватске о упућивању хуманитарне помоћи БиХ из робних залиха.

Дата је сагласност Министарству спољних послова да упути захтјев за помоћ и изразе захвалности према Влади Хрватске за донирање хуманитарне помоћи.

Ријеч је о роби коју је Хрватска понудила из својих робних залиха у вриједности од 100.000 евра, а која би према потребама била упућена БиХ.

Савјет министара БиХ прихватио је иницијативу Министарства за људска права и избјеглице о потреби упућивања раније донације Кине БиХ у пољопривредној механизацији и опреми на подручја погођена поплавама у БиХ.

Задужено је Министарство за људска права и избјеглице да прибави мишљења Министарства правде и Канцеларије за законодавство Савјета министара ради утврђивања правног основа за преусмјеравање ове донације на поплављена подручја.

Донација садржи 180 трактора са прикључцима, 70 мотокултиватора, 100 моторних пила, 50 сетова за мужу те 40 спремника за хлађење млијека и 20 анализатора млијека.

Задужен је Генерални секретаријат Савјета министара да закључке са јучерашње сједнице Представничког дома парламента БиХ поводом расправе о актуелној ситуацији у вези са поплавама, након што их добије од Дома, хитно дистрибуише свим министарствима да би се Савјет министара БиХ о њима изјаснио.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЗоКа

29.05.2014 16:52

Добро је па смо сконтали да нема српских или муслиманских или хрватских комараца, већ сви уједају једнако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

30.05.2014 01:26

Па то сам вам ја давно говорио

ОДГОВОРИТЕ