Zajednički projekat zaprašivanja komaraca

Savjet ministara BiH prihvatio je danas prijedlog za zaključivanje sporazuma o saradnji Hrvatske, Srbije i BiH za preduzimanje dezinsekcijskih mjera iz vazduha na poplavljenim područjima u ove tri zemlje.

Bosna i Hercegovina 29.05.2014 | 22:42
Zajednički projekat zaprašivanja komaraca

Na ovaj način Savjet ministara prihvatio je da snosi dio troškova leta iznad BiH radi zaprašivanja komaraca na poplavljenim područjima, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministarstvo spoljnih poslova ovlašteno je da odmah informiše resorna ministarstva Hrvatske o prihvatanju ovog projekta.

Ministarstvo civilnih poslova će iskoordinisati entitetska ministarstva zdravlja i Odjeljenje za zdravstvo Brčko distrikta radi utvrđivanja tačne površine zaprašivanja u BiH.

Riječ je o zajedničkom projektu Hrvatske, Srbije i BiH prema EU radi zaprašivanja poplavljenih područja u ove tri zemlje, s tim da bi EU mogla značajnim sredstvima finansirati ovaj projekat.

Savjet ministara BiH razmotrio je Informaciju Ministarstva spoljnih poslova o spremnosti Vlade Hrvatske o upućivanju humanitarne pomoći BiH iz robnih zaliha.

Data je saglasnost Ministarstvu spoljnih poslova da uputi zahtjev za pomoć i izraze zahvalnosti prema Vladi Hrvatske za doniranje humanitarne pomoći.

Riječ je o robi koju je Hrvatska ponudila iz svojih robnih zaliha u vrijednosti od 100.000 evra, a koja bi prema potrebama bila upućena BiH.

Savjet ministara BiH prihvatio je inicijativu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice o potrebi upućivanja ranije donacije Kine BiH u poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi na područja pogođena poplavama u BiH.

Zaduženo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice da pribavi mišljenja Ministarstva pravde i Kancelarije za zakonodavstvo Savjeta ministara radi utvrđivanja pravnog osnova za preusmjeravanje ove donacije na poplavljena područja.

Donacija sadrži 180 traktora sa priključcima, 70 motokultivatora, 100 motornih pila, 50 setova za mužu te 40 spremnika za hlađenje mlijeka i 20 analizatora mlijeka.

Zadužen je Generalni sekretarijat Savjeta ministara da zaključke sa jučerašnje sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH povodom rasprave o aktuelnoj situaciji u vezi sa poplavama, nakon što ih dobije od Doma, hitno distribuiše svim ministarstvima da bi se Savjet ministara BiH o njima izjasnio.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ZoKa

29.05.2014 16:52

Dobro je pa smo skontali da nema srpskih ili muslimanskih ili hrvatskih komaraca, već svi ujedaju jednako.

ODGOVORITE
Name

Tito

30.05.2014 01:26

Pa to sam vam ja davno govorio

ODGOVORITE