Скyпе добија опцију за превођење разговора

 

Скyпе, један од најпопуларнијих сервиса за бесплатну конверзацију, ускоро добија нову опцију Скyпе Транслатор, која ће омогућити тренутно превођење разговора који корисници воде на различитим језицима.

Информационе технологије 29.05.2014 | 07:12
Скyпе добија опцију за превођење разговора

 

За време интервјуа са Каром Свишер и Волтом Мосбергом из онлајн магазина Ре/цоде, одржаног 27. маја на сцени Цоде конференције у Ранчос Палос Вердесу у Калифорнији, директор Мицрософта Сатиа Надела говорио је о томе како улазимо у нову еру још личнијег коришћења компјутера.

Изложио је Мицрософтов циљ о стварању компјутерског искуства које ће бити природније, хуманије, више налик на људе.

Представљајући пример хуманијег коришћења рачунара, корпоративни потпредседник компанија Скyпе и Лyнц Гурдеп Пал придружио се Надели на бини да би открио иницијални изглед Скyпе Транслатора.

Реч је о производу у настајању, који ће бити доступан у бета верзији за Wиндоwс 8.1 на одређеним језицима до краја ове године.

Скyпе Транслатор помаже у уклањању географских и језичких баријера кроз реал-тиме превод дијалога. Истраживачи Мицрософта и Скyпеови инжињери су га развили, а ова технологија представља значајан напредак у језичком превођењу.

Гурдеп је излагао на енглеском и водио дијалог преко Скyпеа са Дианом Хајнрихс, запосленом у Мицрософту, која је говорила на немачком.

Њихова конверзација је била преведена у реалном времену кроз говор и текст. Више о апликацији можете прочитати на званичном Мицрософтовом блогу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драгица

21.11.2015 20:17

Стварно сте супер поздрав у студију

ОДГОВОРИТЕ