Skype dobija opciju za prevođenje razgovora

 

Skype, jedan od najpopularnijih servisa za besplatnu konverzaciju, uskoro dobija novu opciju Skype Translator, koja će omogućiti trenutno prevođenje razgovora koji korisnici vode na različitim jezicima.

Informacione tehnologije 29.05.2014 | 07:12
Skype dobija opciju za prevođenje razgovora

 

Za vreme intervjua sa Karom Svišer i Voltom Mosbergom iz onlajn magazina Re/code, održanog 27. maja na sceni Code konferencije u Rančos Palos Verdesu u Kaliforniji, direktor Microsofta Satia Nadela govorio je o tome kako ulazimo u novu eru još ličnijeg korišćenja kompjutera.

Izložio je Microsoftov cilj o stvaranju kompjuterskog iskustva koje će biti prirodnije, humanije, više nalik na ljude.

Predstavljajući primer humanijeg korišćenja računara, korporativni potpredsednik kompanija Skype i Lync Gurdep Pal pridružio se Nadeli na bini da bi otkrio inicijalni izgled Skype Translatora.

Reč je o proizvodu u nastajanju, koji će biti dostupan u beta verziji za Windows 8.1 na određenim jezicima do kraja ove godine.

Skype Translator pomaže u uklanjanju geografskih i jezičkih barijera kroz real-time prevod dijaloga. Istraživači Microsofta i Skypeovi inžinjeri su ga razvili, a ova tehnologija predstavlja značajan napredak u jezičkom prevođenju.

Gurdep je izlagao na engleskom i vodio dijalog preko Skypea sa Dianom Hajnrihs, zaposlenom u Microsoftu, koja je govorila na nemačkom.

Njihova konverzacija je bila prevedena u realnom vremenu kroz govor i tekst. Više o aplikaciji možete pročitati na zvaničnom Microsoftovom blogu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragica

21.11.2015 20:17

Stvarno ste super pozdrav u studiju

ODGOVORITE