Друловић задовољан резултатом

Вршилац дужности селектора Србије Љубинко Друловић био је задовољан победом на отварању турнеје по Сједињеним државама.

Фудбал 27.05.2014 | 08:11
Друловић задовољан резултатом

Србија је у пријатељској утакмици у Њујорку победила Јамајку резултатом 2:1, а тај сусрет обележила су два различита полувремена наше селекције.

Стрелци за Србију били су Тадић и Коларов, док је једини погодак за Јамајку постигао Ситон. Друловић је после меча истакао да је резултат могао да буде и убедљивији.

"Резултат је могао да буде и убедљвији у нашу корист, а стоји чињеница да смо дозволили да примимо гол из једине шансе ривала на утакмици. У сваком случају, искрено сам честитао играчима. Било је јако важно да победом почнемо турнеју. Јамајка није тим за потцењивање. Умели су да искористе наш евидентан пад у другом полувремену који је, пре свега, последица чињенице да се још увек адаптирамо на нове услове. Идемо даље, окрећемо се мечу против Панаме у Чикагу", рекао је Друловић.

Заменик капитена Александар Коларов постигао је прелеп гол, али је у финишу меча пропустио да реализује пенал.

“Причао сам пре меча у свлачионици да озбиљна екипа не сме да погреши у приступу утакмици. То смо и пренели на терен. У првом полувремену заиста смо били конкретни, агресивни, стварали шансе и дали два гола. У другом делу био је јасан пад. Препустили смо им средину терена, а то је довело до неких ситуација које нам нису потребне. Не смемо да дозволимо те ‘рупе’ у концентрацији. Коначно, можда је и боље што смо победили минималним резултатом. Да не помислимо случајно после евентуално високе победе над Јамајком да смо урадили нешто епохално. Остајем при ставу, имамо основу, али мора још много да се ради да бисмо напредовали до квалификација”, рекао је Коларов.

Србију на турнеји очекују још две утакмице, првог јуна против Панаме, а онда и спектакл против Бразила пет дана касније.

Коментари / 0

Оставите коментар