Drulović zadovoljan rezultatom

Vršilac dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović bio je zadovoljan pobedom na otvaranju turneje po Sjedinjenim državama.

Fudbal 27.05.2014 | 08:11
Drulović zadovoljan rezultatom

Srbija je u prijateljskoj utakmici u Njujorku pobedila Jamajku rezultatom 2:1, a taj susret obeležila su dva različita poluvremena naše selekcije.

Strelci za Srbiju bili su Tadić i Kolarov, dok je jedini pogodak za Jamajku postigao Siton. Drulović je posle meča istakao da je rezultat mogao da bude i ubedljiviji.

"Rezultat je mogao da bude i ubedljviji u našu korist, a stoji činjenica da smo dozvolili da primimo gol iz jedine šanse rivala na utakmici. U svakom slučaju, iskreno sam čestitao igračima. Bilo je jako važno da pobedom počnemo turneju. Jamajka nije tim za potcenjivanje. Umeli su da iskoriste naš evidentan pad u drugom poluvremenu koji je, pre svega, posledica činjenice da se još uvek adaptiramo na nove uslove. Idemo dalje, okrećemo se meču protiv Paname u Čikagu", rekao je Drulović.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov postigao je prelep gol, ali je u finišu meča propustio da realizuje penal.

“Pričao sam pre meča u svlačionici da ozbiljna ekipa ne sme da pogreši u pristupu utakmici. To smo i preneli na teren. U prvom poluvremenu zaista smo bili konkretni, agresivni, stvarali šanse i dali dva gola. U drugom delu bio je jasan pad. Prepustili smo im sredinu terena, a to je dovelo do nekih situacija koje nam nisu potrebne. Ne smemo da dozvolimo te ‘rupe’ u koncentraciji. Konačno, možda je i bolje što smo pobedili minimalnim rezultatom. Da ne pomislimo slučajno posle eventualno visoke pobede nad Jamajkom da smo uradili nešto epohalno. Ostajem pri stavu, imamo osnovu, ali mora još mnogo da se radi da bismo napredovali do kvalifikacija”, rekao je Kolarov.

Srbiju na turneji očekuju još dve utakmice, prvog juna protiv Paname, a onda i spektakl protiv Brazila pet dana kasnije.

Komentari / 0

Ostavite komentar