Србија боља од Јамајке

Репрезентација Србије савладала је Јамајку 2:1 (2:0) у Њу Џерсију, у првом пријатељском мечу на америчкој турнеји.

Фудбал 27.05.2014 | 07:48
Србија боља од Јамајке

"Орлови" су доминирали од првог до последњег минута, створили су неколико сјајних гол шанси, а све је почело пречком Марковића у трећем минуту.

Голови су стигли у наредних 15-ак, после акција по левој страни сјајне голове постигли су Душан Тадић и Александар Коларов. На старту другог дела 18-годишњи Мајкл Ситон је из прве шансе донео гол Јамајки. У финишу меча Коларову је одбранен пенал.

Био је ово седми узастопни меч у којем Србија није поражена, а пета победа, али остаје утисак да је наш тим морао да слави много убедљивију победу против нејаких Јамајчана.

"Орлови" су одиграли сјајно у првих 45 минута на Ред Бул Арени, константно претили ривалу и стварали шансе, те стигли до два прелепа поготка преко Тадића и Коларова, којем је асистирао управо играч Твентеа.

Све лепо што су урадили у првом, наши репрезентативци су покварили на старту другог полувремена. До 53. минута Јамајчани су били потпуно немоћни, да би из првог шута дали гол, главом 18-годишње резервисте Ситона.

Тек у последњих 20-ак минута, након серија измена Друловића, Србија је опет заиграла као у првом делу меча, 2-3 пута сјајно је запретио Зоран Тошић, једном и Душан Баста, али без промена.

Шансу је за свој други гол два минута пре краја пропустио Коларов, још једном доказавши да дефанзивци и играчи над којим је направљен пенал углавном не би требало да га изводе најстрожу казну.

Селекцију коју предводи Љубинко Друловић у наредних десетак дана очекују још два пријатељска меча, прво са Панамом у Чикагу 31. маја, а потом и спектакл са Бразилом у Сао Паулу 6. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар