Srbija bolja od Jamajke

Reprezentacija Srbije savladala je Jamajku 2:1 (2:0) u Nju Džersiju, u prvom prijateljskom meču na američkoj turneji.

Fudbal 27.05.2014 | 07:48
Srbija bolja od Jamajke

"Orlovi" su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, stvorili su nekoliko sjajnih gol šansi, a sve je počelo prečkom Markovića u trećem minutu.

Golovi su stigli u narednih 15-ak, posle akcija po levoj strani sjajne golove postigli su Dušan Tadić i Aleksandar Kolarov. Na startu drugog dela 18-godišnji Majkl Siton je iz prve šanse doneo gol Jamajki. U finišu meča Kolarovu je odbranen penal.

Bio je ovo sedmi uzastopni meč u kojem Srbija nije poražena, a peta pobeda, ali ostaje utisak da je naš tim morao da slavi mnogo ubedljiviju pobedu protiv nejakih Jamajčana.

"Orlovi" su odigrali sjajno u prvih 45 minuta na Red Bul Areni, konstantno pretili rivalu i stvarali šanse, te stigli do dva prelepa pogotka preko Tadića i Kolarova, kojem je asistirao upravo igrač Tventea.

Sve lepo što su uradili u prvom, naši reprezentativci su pokvarili na startu drugog poluvremena. Do 53. minuta Jamajčani su bili potpuno nemoćni, da bi iz prvog šuta dali gol, glavom 18-godišnje rezerviste Sitona.

Tek u poslednjih 20-ak minuta, nakon serija izmena Drulovića, Srbija je opet zaigrala kao u prvom delu meča, 2-3 puta sjajno je zapretio Zoran Tošić, jednom i Dušan Basta, ali bez promena.

Šansu je za svoj drugi gol dva minuta pre kraja propustio Kolarov, još jednom dokazavši da defanzivci i igrači nad kojim je napravljen penal uglavnom ne bi trebalo da ga izvode najstrožu kaznu.

Selekciju koju predvodi Ljubinko Drulović u narednih desetak dana očekuju još dva prijateljska meča, prvo sa Panamom u Čikagu 31. maja, a potom i spektakl sa Brazilom u Sao Paulu 6. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar