Мало реге, мало коло...

"Орлови" се спремају за егзотичну проверу са "Реге бојсима" у Њујорку.

Фудбал 25.05.2014 | 18:12
Мало реге, мало коло...

Вршилац дужности селектора фудбалске репрежентације Србије Љубинко Друловић рекао је да су се његови изабраници адаптирали пред стартни мец на турнеји по Америци и да верује да ће игром и резултатом против Јамајке обрадовати навијаче.

"Предузели смо што је потребно да се играчи адаптирају на нове услове, временску разлику и потпуно припремљени дочекујемо утакмицу против Јамајке. Важна чињеница је да су играчи практично још у такмичарском ритму, с обзиром да су тек завршили обавезе у клубовима", рекао је Друловић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Он је сигуран да ће приступ игри и концентрација бити на потребном нивоу и да ће српски фудбалери у Њујорку игром и резултатом обрадовати навијаче.

"Знамо да ће их и на стадиону бити у великом броју, свесни смо колико воле Србију и њене спортисте и колико би било важно да их обрадујемо. То је свакако наша додатна обавеза", казао је Друловић.

Капитен Бранислав Ивановић инсистирао је код саиграча да се током турнеје у Америци не размишља о завршетку сезоне.

"Чињеницу да после турнеје идемо на одмор треба да избацимо из главе и поставимо приоритет као да је реч о такмичарским изазовима. Познајем неколико играча Јамајке, знам да их има у Енглеској и америчкој МЛС лиги. Физичке предиспозиције дају им за право да верују како у свакој утакмици могу бар да покушају да направе проблем ривалу", упозорио је Ивановић, истакавши да око одлуке у овој утакмици "треба ми да се питамо".

"Да не понављам више пута изречено, да смо екипа огромног потенцијала, али по мом мишљењу тек на 40 одсто је оно што смо пружили. Предстојеће утакмице прилика су да тај проценат подижемо", поручио је Ивановић.

Заменик капитена Александар Коларов упозорио је на неопходност максималне озбиљности.

"Ако је неко научио да не постоје мале и велике репреентације, то смо, нажалост, ми. Много пута мучили смо се против тимова који немају висок рејтинг, не сме то више да се понавља. Оно што је добро, мисли су се потпуно окренуле фудбалу", констатовао је Коларов.

На почетку припрема, како је навео, логично је било да су сви репрезентативци причали искључиво о катастрофи која је погодила Србију током разорних поплава.

"Сада се окрећемо нашим обавезама, али поново апелујемо да се са подршком онима којима је помоћ неопходна не стане када се вода повуче. Морамо да останемо уз људе који су најугроженији", казао је Коларов.

Пријатељска утакмица између Србије и Јамајке игра се у понедељак 26. маја у Њујорку од 16 сати по локалном времену.

Утакмицу ће судити тројка из Канаде: Дејв Гантар, Стив Брир и Данијел Бело, четврти арбитар биће Хосе Карлос Риверо.

До завршетка америчке турнеје српски фудбалери ће одмерити снаге још са Панамом 31. маја у Чикагу и са Бразилом 6. јуна у Сао Паулу.

Коментари / 0

Оставите коментар