Malo rege, malo kolo...

"Orlovi" se spremaju za egzotičnu proveru sa "Rege bojsima" u Njujorku.

Fudbal 25.05.2014 | 18:12
Malo rege, malo kolo...

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprežentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je da su se njegovi izabranici adaptirali pred startni mec na turneji po Americi i da veruje da će igrom i rezultatom protiv Jamajke obradovati navijače.

"Preduzeli smo što je potrebno da se igrači adaptiraju na nove uslove, vremensku razliku i potpuno pripremljeni dočekujemo utakmicu protiv Jamajke. Važna činjenica je da su igrači praktično još u takmičarskom ritmu, s obzirom da su tek završili obaveze u klubovima", rekao je Drulović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je siguran da će pristup igri i koncentracija biti na potrebnom nivou i da će srpski fudbaleri u Njujorku igrom i rezultatom obradovati navijače.

"Znamo da će ih i na stadionu biti u velikom broju, svesni smo koliko vole Srbiju i njene sportiste i koliko bi bilo važno da ih obradujemo. To je svakako naša dodatna obaveza", kazao je Drulović.

Kapiten Branislav Ivanović insistirao je kod saigrača da se tokom turneje u Americi ne razmišlja o završetku sezone.

"Činjenicu da posle turneje idemo na odmor treba da izbacimo iz glave i postavimo prioritet kao da je reč o takmičarskim izazovima. Poznajem nekoliko igrača Jamajke, znam da ih ima u Engleskoj i američkoj MLS ligi. Fizičke predispozicije daju im za pravo da veruju kako u svakoj utakmici mogu bar da pokušaju da naprave problem rivalu", upozorio je Ivanović, istakavši da oko odluke u ovoj utakmici "treba mi da se pitamo".

"Da ne ponavljam više puta izrečeno, da smo ekipa ogromnog potencijala, ali po mom mišljenju tek na 40 odsto je ono što smo pružili. Predstojeće utakmice prilika su da taj procenat podižemo", poručio je Ivanović.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov upozorio je na neophodnost maksimalne ozbiljnosti.

"Ako je neko naučio da ne postoje male i velike repreentacije, to smo, nažalost, mi. Mnogo puta mučili smo se protiv timova koji nemaju visok rejting, ne sme to više da se ponavlja. Ono što je dobro, misli su se potpuno okrenule fudbalu", konstatovao je Kolarov.

Na početku priprema, kako je naveo, logično je bilo da su svi reprezentativci pričali isključivo o katastrofi koja je pogodila Srbiju tokom razornih poplava.

"Sada se okrećemo našim obavezama, ali ponovo apelujemo da se sa podrškom onima kojima je pomoć neophodna ne stane kada se voda povuče. Moramo da ostanemo uz ljude koji su najugroženiji", kazao je Kolarov.

Prijateljska utakmica između Srbije i Jamajke igra se u ponedeljak 26. maja u Njujorku od 16 sati po lokalnom vremenu.

Utakmicu će suditi trojka iz Kanade: Dejv Gantar, Stiv Brir i Danijel Belo, četvrti arbitar biće Hose Karlos Rivero.

Do završetka američke turneje srpski fudbaleri će odmeriti snage još sa Panamom 31. maja u Čikagu i sa Brazilom 6. juna u Sao Paulu.

Komentari / 0

Ostavite komentar