СП у хокеју

У првом кругу такмичења Финци су се мучили. Изгубили су од Русије, САД, тијесно су савладали Казахстан и до посљедњег тренутка нису били сигурни за четвртфинале. А онда је дошла прва утакмица нокаут фазе у којој су Финци добили Канађане.

Остали спортови 23.05.2014 | 19:05
СП у хокеју

Селекцију која је била најбоља у групи А, Канаду, чији су хокејаши у првом кругу дали десет голова више од Финаца. Канађане који очито могу само играти са најбољима. Од Солт Лејка су узели три злата на Олимпијади, на Свјетским првенствима задњи пут су били први 2007. године.

Посљедњу медаљу су освојили у Швајцарској двије године касније. Од тада до данас су пет пута заредом изгубили у четвртфиналу. У трећој трећини Хиетанен и Пакаринен су креирали преокрет и Финска је савладала Канаду 3:2. Јори Лехтера је имао три асистенције, Рине Пека на голу 36 одбрана. У полуфиналу Финци играју са Чесима који су елиминисали Американце 4:3.

Посебно бурна била је друга трећина у којој су због грубе игре Нелсон односно Абделкадер зарадили искључења. Први десет, други 25 минута. Чеси су са човјеком више постигли три гола, један им је и поништен.

У финишу су Американци ублажили пораз, за изједначење су имали свега 57 секунди. Руси нису дозволи Французима да се размашу. Малкин се екипи прикључио од сусрета са Бјелорусима, у другом наступу је постигао гол. У свакој трећини Руси су дали по један, на крају су славили 3:0. Бобровски је скинуо свих 16 удараца.

Бјелоруси су сањали изненађење и нису били далеко. Водили су против Шведске 2:1, али нису издржали. Шест и по минута прије краја Екхолм је одвео Шведску на мегдан Русима у полуфинале.


Четвртфинала:
Чешка - УСА 4:3
Финска - Канада 3:2
Русија - Француска 3:0
Шведска - Бјелорусија 3:2

Коментари / 0

Оставите коментар