Оптужени припадници ОВК побјегли из болнице

Тројица бивших припадника такозване Дреничке групе ОВК, притворених због оптужби за ратне злочине на Косову, побегли су из болнице у Приштини, где су били на лечењу, потврдио је вршилац дужности корективне службе на Косову Шемси Хајризи.

Србија 20.05.2014 | 21:27
Оптужени припадници ОВК побјегли из болнице

Хајризи је потврдио да су Сами Луштаку, Исмет Хаџа и Сахит Јашари побегли.

Косовски медији јављају да полиција није могла да нађе у собама КБЦ Приштине Луштакуа и двојицу осталих. Од петнаест оптужених из Дреничке групе, њих седам били су у притвору од 31. маја прошле године.

Припадници Дреничке групе су оптужени за кривична дела ратног злочина над цивилним становништвом, укључујући тортуру, злостављање и убиства за која се претпоставља да су извршена у наводном центру притвора ОВК, у селу Ликовце током 1998.

Косовски медији данас су спекулисали о бекству тројице оптужених, али је у први мах ту информацију за приштински лист Експрес демантовао портпарол косовске полиције Баки Кељани.

Према писању Експреса, Љуштаку, Јашари и Хаџа требало је да буду пребачени у притвор на северу Митровице, што су они одбијали.

Објекат КБЦ је опкољен великим бројем полицајаца који траже Луштакуа и другу двојицу одбеглих који је данас требало да буду пребачени у притворску јединицу на северу Митровице, јавља Коха.нет. Незванично, извори су рекли ТВ Кохавизији да је Луштаку већ синоћ побегао из КБЦ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

црни

21.05.2014 04:41

Није се нико ни трудио да их чува иначе не би побјегли а сад их траже везаних очију.

ОДГОВОРИТЕ