Optuženi pripadnici OVK pobjegli iz bolnice

Trojica bivših pripadnika takozvane Dreničke grupe OVK, pritvorenih zbog optužbi za ratne zločine na Kosovu, pobegli su iz bolnice u Prištini, gde su bili na lečenju, potvrdio je vršilac dužnosti korektivne službe na Kosovu Šemsi Hajrizi.

Srbija 20.05.2014 | 21:27
Optuženi pripadnici OVK pobjegli iz bolnice

Hajrizi je potvrdio da su Sami Luštaku, Ismet Hadža i Sahit Jašari pobegli.

Kosovski mediji javljaju da policija nije mogla da nađe u sobama KBC Prištine Luštakua i dvojicu ostalih. Od petnaest optuženih iz Dreničke grupe, njih sedam bili su u pritvoru od 31. maja prošle godine.

Pripadnici Dreničke grupe su optuženi za krivična dela ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u navodnom centru pritvora OVK, u selu Likovce tokom 1998.

Kosovski mediji danas su spekulisali o bekstvu trojice optuženih, ali je u prvi mah tu informaciju za prištinski list Ekspres demantovao portparol kosovske policije Baki Keljani.

Prema pisanju Ekspresa, Ljuštaku, Jašari i Hadža trebalo je da budu prebačeni u pritvor na severu Mitrovice, što su oni odbijali.

Objekat KBC je opkoljen velikim brojem policajaca koji traže Luštakua i drugu dvojicu odbeglih koji je danas trebalo da budu prebačeni u pritvorsku jedinicu na severu Mitrovice, javlja Koha.net. Nezvanično, izvori su rekli TV Kohaviziji da je Luštaku već sinoć pobegao iz KBC.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

crni

21.05.2014 04:41

Nije se niko ni trudio da ih čuva inače ne bi pobjegli a sad ih traže vezanih očiju.

ODGOVORITE