Колико телефонских бројева знате напамет?

Некада су се бројеви телефона држали у глави или на папиру, а данас на паметним телефонима или негде у "облаку". Нова истраживања у Великој Британији показују још једну последицу наше зависности од модерних технологија - скоро половина Британаца зна напамет само три броја.

Информационе технологије 12.05.2014 | 17:55
Колико телефонских бројева знате напамет?

То значи да половина становника Острва у кризној ситуацији, уз празну батерију на телефону, не би имала много решења уколико им је потребна помоћ.

Према истраживању компаније "мопхие", познате по додацима за телефоне, чак 92 одсто Британаца сматра да их празна батерија на телефону ставља у стресну ситуацију, њих 61 одсто је описује као "фрустрирајућу", а чак четвртина њих признаје да у тим тренуцима почиње да паничи.

За већину је, очекивано, главни проблем немогућност обављања позива, а 81 одсто анкетираних је рекло да је имало непријатности због празне батерије на телефону.

Због све већег броја оних који се означавају као зависници од интернета и паметних телефона, експерти саветују да се уређаји не носе у кревет, а да се са мреже потпуно "откачимо" бар неколико пута недељно.

Коментари / 0

Оставите коментар