Koliko telefonskih brojeva znate napamet?

Nekada su se brojevi telefona držali u glavi ili na papiru, a danas na pametnim telefonima ili negde u "oblaku". Nova istraživanja u Velikoj Britaniji pokazuju još jednu posledicu naše zavisnosti od modernih tehnologija - skoro polovina Britanaca zna napamet samo tri broja.

Informacione tehnologije 12.05.2014 | 17:55
Koliko telefonskih brojeva znate napamet?

To znači da polovina stanovnika Ostrva u kriznoj situaciji, uz praznu bateriju na telefonu, ne bi imala mnogo rešenja ukoliko im je potrebna pomoć.

Prema istraživanju kompanije "mophie", poznate po dodacima za telefone, čak 92 odsto Britanaca smatra da ih prazna baterija na telefonu stavlja u stresnu situaciju, njih 61 odsto je opisuje kao "frustrirajuću", a čak četvrtina njih priznaje da u tim trenucima počinje da paniči.

Za većinu je, očekivano, glavni problem nemogućnost obavljanja poziva, a 81 odsto anketiranih je reklo da je imalo neprijatnosti zbog prazne baterije na telefonu.

Zbog sve većeg broja onih koji se označavaju kao zavisnici od interneta i pametnih telefona, eksperti savetuju da se uređaji ne nose u krevet, a da se sa mreže potpuno "otkačimo" bar nekoliko puta nedeljno.

Komentari / 0

Ostavite komentar