Апсолутни тријумф брадате Кончите!

Брадата певачица Кончита Вурст је победница 59. по реду Евросонга!

Забава 11.05.2014 | 14:56
Апсолутни тријумф брадате Кончите!

Представница Аустије је убедљиво надмашила двадесет пет преосталих такмичара и на другом месту оставила Холандију, а на трећем Шведску и четвртом Јерменију. Кончита је освојила укупно 290 поена.

Представник Црне Горе, Сергеј Ћетковић, са песмом "Мој свет" није успео да се пласира ни међу првих десет, а добио је највише - 12 поена од Јерменије и Македоније, док су гледаоци из Словеније дали седам поена, Албаније шест.

У суботу увече у главном граду Данске, Копенхагену, представници из земаља су се борили да освоје титулу најбољег музичког извођача у Европи међу којима су се нашли такмичари из Мађарске, Русије, Јерменије, Азербејџана, Сан Марина, Украјине, Шведске, Холандије, Исланда, Швајцарске, Словеније, Пољске, Румуније, Норвешке, Грчке, Малте, Бјелорусије, Финске и Аустрије. У финале су се директно пласирали прошлогодишњи победник и чланице „Велике петорке“.

Иако су у кладионицама фаворити за победу били Молдавија и Јерменија, Кончита је успела у суботу увече да од првог тренутка када се гласање отворило, заузме прву позицију и ту остане до краја.

Финале је отворила представница Украјине Марија Јаремчук, док је посљедња наступила представница Велике Британије Моли Смитен-Доунс.

Шоу су пратиле 22 камере, а 32 видео-пројектора су емитовала садржај на позадини сценографије. Бина је била висока 40 метара, а готово 11 тона звучника и појачала монтирано је на плафон хале у Копенхагену.

Више од 700 људи учествовало у продукцији и реализацији догађаја. Акредитовано је око 1.600 новинара из 80 земаља.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зденко

11.05.2014 19:18

Ало миците ову маскоту, а мозете и турске серије макнути,има и насих серија..

ОДГОВОРИТЕ