Apsolutni trijumf bradate Končite!

Bradata pevačica Končita Vurst je pobednica 59. po redu Evrosonga!

Zabava 11.05.2014 | 14:56
Apsolutni trijumf bradate Končite!

Predstavnica Austije je ubedljivo nadmašila dvadeset pet preostalih takmičara i na drugom mestu ostavila Holandiju, a na trećem Švedsku i četvrtom Jermeniju. Končita je osvojila ukupno 290 poena.

Predstavnik Crne Gore, Sergej Ćetković, sa pesmom "Moj svet" nije uspeo da se plasira ni među prvih deset, a dobio je najviše - 12 poena od Jermenije i Makedonije, dok su gledaoci iz Slovenije dali sedam poena, Albanije šest.

U subotu uveče u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, predstavnici iz zemalja su se borili da osvoje titulu najboljeg muzičkog izvođača u Evropi među kojima su se našli takmičari iz Mađarske, Rusije, Jermenije, Azerbejdžana, San Marina, Ukrajine, Švedske, Holandije, Islanda, Švajcarske, Slovenije, Poljske, Rumunije, Norveške, Grčke, Malte, Bjelorusije, Finske i Austrije. U finale su se direktno plasirali prošlogodišnji pobednik i članice „Velike petorke“.

Iako su u kladionicama favoriti za pobedu bili Moldavija i Jermenija, Končita je uspela u subotu uveče da od prvog trenutka kada se glasanje otvorilo, zauzme prvu poziciju i tu ostane do kraja.

Finale je otvorila predstavnica Ukrajine Marija Jaremčuk, dok je posljednja nastupila predstavnica Velike Britanije Moli Smiten-Douns.

Šou su pratile 22 kamere, a 32 video-projektora su emitovala sadržaj na pozadini scenografije. Bina je bila visoka 40 metara, a gotovo 11 tona zvučnika i pojačala montirano je na plafon hale u Kopenhagenu.

Više od 700 ljudi učestvovalo u produkciji i realizaciji događaja. Akreditovano je oko 1.600 novinara iz 80 zemalja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zdenko

11.05.2014 19:18

Alo micite ovu maskotu, a mozete i turske serije maknuti,ima i nasih serija..

ODGOVORITE