Српска да отвори дијалог са високим представником

Република Српска би требало да отвори дијалог са високим представником у БиХ и своје интересе угради у његов извјештај за Савјет безбједности, тако да тај извјештај из БиХ буде избалансиран и према Републици Српској, сматра политички аналитичар Радомир Нешковић.

Република Српска 10.05.2014 | 22:11
Српска да отвори дијалог са високим представником

Слање паралелног извјештаја Српске имао би ефекте, али далеко мање у односу на званични извјештај високог представника, тврди Нешковић.

Говорећи о најављеној посјети предсједника Владе Србије Александра Вучића  званичном Сарајеву, Нешковић сматра да је то потврда о изградњи стабилних односа у региону.

"Вучић је нагласио да поштује Дејтонски споразум по коме је опстанак Босне и Херцеговине неупитан, али је и опстанак Републике Српске унутар Босне и Херцеговине такође неупитан.

Тако да међудржавни односи између Босне и Херцеговине и Србије не штете специјалним везама, нити специјалне везе угрожавају добре везе између Србије и БиХ.

Ако томе додамо добре односе које протажирају Хрватска и Црна Гора, стабилизација у региону је у успону и односи се развијају набоље", каже Нешковић.

Коментари / 0

Оставите коментар